Tuulilasi

Tuomioistuin määräsi Frankfurtiin laajat ajokiellot

3

Paikallisen hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Frankfurtin kaupungin on kiellettävä saastuttavien vanhojen bensiini- ja dieselautojen ajaminen kaupungin keskustassa ensi helmikuusta alkaen.
Kuvat All Over Press

Asian oli vienyt tuomiosituimeen ympäristöjärjestö DUH. Sen mukaan ajokiellot ovat ainoa tapa saavuttaa päästötavoitteet. Päätöksen uskotaan vaikuttavan noin neljännekseen autoista, jotka ovat liikenteessä Frankfurtin alueella tällä hetkellä.

Päätöksen mukaan panna koskee dieselautoja, jotka täyttävät Euro 4 ja sitä aikaisemmat päästöstandardit. Euro 5 -dieselit tullaan kieltämään ensi vuoden syyskuussa. Bensiiniautojen osalta kielto koskee Euro 1- ja Euro 2 -standardien mukaisia autoja.

”Ajokiellot ovat tarpeen, koska kaikki mittaukset osoittavat, että Frankfurtin ilmanlaatu on huono ja hiilidioksidipäästöt eivät ole laskeneet riittävän nopeasti”, sanoi tuomari Rolf Hartmann.

Tuomioistuin määräsi kaupungin hankkimaan enemmän sähköbusseja, nostamaan parkkimaksuja sekä rakentamaan enemmän parkkipaikkoja liityntäjoukkoliikenteen asemien lähistölle kauemmaksi keskustasta.

Julkaistu: 11.9.2018