Tuomas Enbuske: Epäloogiset feministit puolustavat kahta ryhmää
Puheenaiheet
Tuomas Enbuske: Epäloogiset feministit puolustavat kahta ryhmää
- Jos mies olisi ollut Timo Soini, kättelemättä jättäminen olisi tietysti ollut väärin, kirjoittaa Tuomas Enbuske Ruotsista alkaneesta kättelykohusta.
17.5.2016
 |
Apu

Avun kolumnisti Tuomas Enbuske ottaa tuoreimmassa kirjoituksessaan kantaa kohuun, jossa Ruotsin vihreitä edustavan poliitikon Yasri Khan jätti kättelemättä naispuolista tv-toimittajaa.

Tapausta on puitu Suomessakin. Naisasialiitto unionin puheenjohtaja Katju Aro kirjoitti liiton Facebook-sivuille, ettei kättelemättömyyden hyväksymisessä ole kyse isosta asiasta.

Enbuske ihmettelee feministien reaktioita.

Feministijärjestö Naisasialiitto Unioni suostui viimein pitkän painostuksen jälkeen ottamaan kättelykohuun kantaa. Sen mielestä on ok, että mies ei kättele naisia. Jos siis mies on muslimi. Jos mies olisi ollut vaikka Timo Soini, se olisi tietysti ollut väärin. Myös julkifeministi Anu Silfverberg kirjoitti Me Naisten kolumnissa, kuinka muslimimiehen ei tarvitse kätellä naisia.

On liikuttavaa, minkälaiselle epäloogisuuden solmulle feministit vääntäytyvät yrittäessään puolustaa kahta eri ryhmää, naisia ja muslimimiehiä. Heidän kommenttinsa olivat puhdasta kulttuurirelativismia, per se.

Enbuske nostaa esiin myös kristillisdemokraattien vaatimuksen, jonka mukaan lääkäreiden pitäisi voida kieltäytyä uskonnollisin perustein myös abortin tekemisestä. Tämä on kuitenkin saanut feministit raivon valtaan.

Jos ter­veydenhuollon työntekijä kieltäytyy abortista, minusta sairaalan ei tarvitsisi häntä silloin palkata.

Sama koskee näitä urpoja, jotka eivät halua kätellä naisia. En liberaalina ikinä määräisi pakolliseksi kenenkään kättelyä. Mutta sen sijaan Yasri Khan joutui – aivan oikein – luopumaan politiikasta. Ja Yasria kritisoivat myös todella monet pohjoismaalaiset muslimimiehet, Enbuske kirjoittaa.

Lue koko kolumni täältä.

2 kommenttia