Tunnetut ja ärsyttävät Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi
Puheenaiheet
Tunnetut ja ärsyttävät Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi
Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi ovat Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia juontajia. Se tarkoittaa lisäksi sitä, että heitä pidetään myös ärsyttävimpinä ja tylsimpinä.
Julkaistu 2.3.2017
Apu

Kansansuosiosta ja täydestä kalenterista huolimatta Vappu Pimiän, 39, ja hänen Tanssii tähtien kanssa -juontajakumppaninsa Mikko Leppilammen, 39, osa ei ole ihan helppo. Molemmat ovat tuttuja televisiosta vuosien ajalta, ja suosion kääntöpuoli on se, että näkyvyys väistämättä myös ärsyttää joitakuita.

Pimiän mukaan Suomessa juontajan karttuvaa ammattitaitoa ei juuri arvosteta tai edes välttämättä huomioida.

–Jos ruutuun lyötäisi Mikon ja minun ensimmäinen yhteinen TTK-lähetys, kuka tahansa myöntäisi meidän olevan nyt ammattimaisempia – tykkäsi meistä persoonina tai ei, Pimiä huomauttaa.

Kun juontajan osuus sujuu rennosti ja sulavasti, katsoja ei huomaa sitä: luonteva juonto otetaan itsestäänselvyytenä. Jos juontaja äityy takeltelemaan, kompurointiin tartutaan hanakasti.

– Suoran lähetyksen tekemisrä ei voi oppia koulussa. Sen voi oppia vain tekemällä ja kantapään kautta. Joskus kamera on rikki tai piuha irti, ja reagointiaikaa on pari sekuntia. Nykyään emme mene siitä paniikkiin, Mikko Leppilampi korostaa.

Leppilampi kiteyttää tv-osaamisen seuraavasti:

– Kun katsojalla on olo, että vitsit, miten helppoa hommaa, minäkin pystyisin tohon, tuotannossa on juuri onnistunut 60 ihmistä.

– Juuri näin! Vappu komppaa.

Lue lisää Vappu Pimiästä ja Mikko Leppilammesta Avusta 9/2017.

Kommentoi »