Tuulilasi

Tuleeko Volkswagenille Saksassa vielä raju lisälasku?

Tuleeko Volkswagenille Saksassa vielä raju lisälasku?
Saksan oikeusministerin Katarina Barleyn mukaan noin kaksi miljoonaa saksalaista dieselauton omistajaa voi uuden lain myötä nostaa ryhmäkanteen Volkswagenia vastaan dieselpäästöhuijauksesta.
Julkaistu: 10.5.2018
Saksan hallitus hyväksyi keskiviikkona lakiluonnoksen, jonka mukaan yksittäiset kansalaiset voivat nostaa joukkokanteen autonvalmistajia vastaan. Uusi laki antaa ihmisille mahdollisuuden liittyä ryhmäkanteeseen ilman isoja kustannuksia, jotka muuten pelottavat monen lakisyytettä miettivän tekemästä sitä.
”Tämän lain mukaan noin kaksi miljoonaa dieselauton omistajaa voi nostaa kanteen yhdessä. He voivat hyötyä tästä merkittävästi”, Barley sanoo.
Volkswagenien omistajat, joiden autoissa on laiton päästöjä väärentävä ohjelmisto, voivat lakiesityksen mukaan vaatia saataviaan vain tämän vuoden loppuun asti, joten liittokansleri Angela Merkel on runnomassa lain läpi viimeistään 1. marraskuuta.
”Tässä on aika lyhyt aikaikkuna, jolloin dieselautojen omistajat voivat kanteen nostaa. Haluamme tehdä tämän selväksi jo nyt, että ihmiset ehtivät reagoida ajoissa, kun se hetki tulee”, Barley sanoi.
Myös ympäristöministeri Svenja Schulze oli tyytyväinen hyväksyntään.
”Tämä on tärkeä päätös ja merkittävä instrumentti niille ihmisille, jotka ovat ostaneet laittoman Volkswagenin.”
Volkswagenin mukaan uusi lakiesitys ei muuta sitä faktaa, että syytteet VW:tä vastaan Saksassa ovat pitkälti perusteettomia. VW uskoo, että syytteet heitä kohtaan tulevat suurelta osalta kaatumaan.
Kommentoi »