Tuulilasi

Tuleeko tämä miljardeista älypuhelimista tuttu materiaali myös autoihin?


Miljardien älypuhelimien näytöistä tuttu Gorilla-lasi on tekemässä tietään kohti autoja. Autonvalmistajat hakevat tapoja säästää autojen painoa, ja Gorilla-lasi voisi tuoda apua tähän.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Apple iPhonen menestyksen myötä läpimurtonsa tehnyt yhdysvaltalaisyritys Corning on tunnettu älypuhelimien Gorilla-lasistaan. Gorilla-lasi on kestävyysominaisuuksiinsa nähden erittäin kevyt materiaali.

Autonvalmistajista mm. Ford ja BMW ovat tutkineet Gorilla-lasin käyttämistä autoissaan. Itse asiassa BMW:n futuristisessa i8:ssa on jo käytössä Gorilla-lasia. Gorilla on kuitenkin erittäin kallis materiaali, joten se ei sovi kaikkiin automalleihin.

Fordilla Gorilla-lasia on testattu mm. tuulilaseissa, sivuikkunoissa ja takalaseissa. Turvallisuusnäkökohdista Gorilla-lasin menestys ei jää Fordin mukaan kiinni, ainoastaan hinnasta, kertoo Autonews.

Gorillan avulla auton painosta säästyisi noin 2-3 kg, mikä ei suuressa mittakaavassa ole paljon. Painonsäästö tapahtuisi kuitenkin juuri kaikkien kriittisimmistä kohdista, eli melko korkealta. Kevyen lasin käyttö madaltaisi auton painopistettä tehokkaasti.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.8.2015