Tuire Mikkonen: "Minun olisi pitänyt erota jo paljon aiemmin"
Puheenaiheet
Tuire Mikkonen: "Minun olisi pitänyt erota jo paljon aiemmin"
Tuire Mikkonen rakensi itselleen uuden elämän kolme vuosikymmentä kestäneen avioliittonsa jälkeen.
4Kommenttia
Julkaistu 3.5.2017

Tuire Mikkosen, 72,  ja tammikuussa menehtyneen Timo T.A. Mikkosen avioero vuonna 2000 oli aikansa kohu-uutinen. Ero oli Tuirelle kriisi, mutta hän ei tuntenut katkeruutta tai kostonhimoa.

“Olin vain pettynyt ja kiukkuinen itseäni kohtaan. Minun olisi pitänyt erota jo silloin, kun ensimmäisen kerran sain selville mieheni kaksoiselämän. Moni tekee eron jälkeen pitkään surutyötä. Itselläni ei sellaiseen ollut tarvetta”, Tuire Mikkonen muistelee.

Erottuaan Tuire sai runsaasti sympatiaa jopa tuntemattomilta ihmisiltä. Moni kohtalotoveri halusi kertoa hänelle oman tarinansa.

”Vähän väliä soi puhelin, ja joku halusi puhua vastaavista tapahtumista. En halunnut olla epäkohtelias vaan kuuntelin kaikkia. Yritin olla sosiaalisena korvana ja välttää ylimielistä tai epäkohteliasta asennetta, kun soittajalla oli selvästi vaikeaa.”

Tuire Mikkonen löysi pian eron jälkeen uuden, kiinnostavan elämänalueen. Hänet valittiin Mäntsälän kunnanvaltuustoon. Uutta elämänkumppania ei Tuirella ole ollut tarvetta etsiä.

“Olen aina tykännyt olla yksin.”

Teksti: Eija Huusari  Kuvat: Milka Alanen

Lue Tuire Mikkosen koko haastattelu toukokuun 2017 Eevasta.

4 kommenttia