Trilleristin 5 Lontoo-vinkkiä
Matkailu
Trilleristin 5 Lontoo-vinkkiä
Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen on julkaissut kaksi Lontooseen sijoittuvaa menestystrilleriä, Vilpittömästi sinun ja Sysipimeä. Nyt hän opastaa romaanien tapahtumapaikoille Lontoossa.
Julkaistu 4.10.2012
Mondo

Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen on julkaissut kaksi Lontooseen sijoittuvaa menestystrilleriä, Vilpittömästi sinun ja Sysipimeä. Nyt hän opastaa romaanien tapahtumapaikoille Lontoossa.

Pekka Hiltusen esikoisromaani, psykologinen trilleri Vilpittömästi sinun (2011) on viime vuosien menestyneimpiä esikoiskirjoja Suomessa. Se on voittanut useita palkintoja, muun muassa Vuoden johtolanka -palkinnon Suomen parhaana jännityskirjana. Kirja ilmestyy pian kuudella muulla kielellä, sen käännösoikeudet on ostettu muun muassa Britanniaan ja Ranskaan.

Tuore toinen romaani, erinomaisia arvioita kerännyt Sysipimeä (2012) jatkaa Hiltusen Studio-trillerisarjaa, joka kertoo kahden suomalaisen naisen vaiheista Lontoossa rikosten keskellä. Sysipimeässä suomalaiset Lia ja Mari kohtaavat viharikoksia ja pelottavia netti-ilmiöitä.

Lontoo on Hiltuselle rakas kaupunki, ja hän on kulkenut siellä ahkerasti myös kirjojensa tapahtumapaikoilla. Tässä viisi vinkkiä Studio-kirjojen Lontooseen: jännitysromaanien paikkoja, jotka voi bongata myös tosielämässä.

1. White Swan -pubi, 108 Fetter Lane. Lontoon Cityssä mutta hieman sivussa kuumimmasta vilskeestä on gastropubi, jossa Lia ja Mari tapaavat ensimmäisen kerran. Alakerran perinteisemmän pubipuolen yllä on tyylikäs ruokailutila, ja White Swanilla on maine tasokkaana paikkana. Hyvät lounaat houkuttelevat Cityn bisnes- ja mediaväkeä. Istahda tänne, ja ehkä näet Liankin lasillisella Level-lehden toimituksen porukassa.

2. Essex Road, Islington. Sysipimeän alussa Lia juoksee Lontoossa, myös yhdellä lempikaduistaan. ”Essex Roadilla katse poimi jokaisen pikku pesulan, kenkäkaupan ja hautaustoimiston, kaikki minkä silmät ehtivät juostessa tavoittaa tuntui kevyesti koskettavan häntä ja kannustavan eteenpäin.” Essex Roadille ei kannata mennä etsimään museoita, mieletöntä bilekulttuuria tai uutta muotia. Se on lontoolaisille: pienten putiikkien, palvelujen ja kahviloiden katu, ja juuri siksi se on niin arkisen tunnelmallinen.

3. Hoxtonin köyhemmät osat. Marin kotikulmat ovat pohjoisessa Hoxtonissa: hän viihtyy kyllä Shoreditchinkin gallerioissa, kuten White Cubessa, mutta haluaa asua rosoisemmalla alueella. Shoreditch Parkin lähettyvillä on paljon työläisten ja maahanmuuttajien kansoittamia vuokrakortteleita, ja kaduilla ja pienissä ruokakaupoissa kuulee usein vaikkapa Itä-Euroopan kieliä. Mutta näillä kulmillakin on jo ruokakriitikoiden ylistämiä trendiravintoloita, jotka eivät vain ulospäin näytä lainkaan muodikkailta: etenkin vietnamilaisia paikkoja kiitellään, muun muassa Song Queta (134 Kingsland Road).

4.  Queen´s Head & Artichoke, 30-32 Albany Street. Regent’s Parkin ja Fitzrovian hienostoalueiden tienoilla on vuosia suosiossa pysynyt ruokapaikka. Ruoka on kansainvälistä ja hyvää, ja viktoriaaninen sisustus luo oman tunnelmansa. Lian ja Marin lempipubeja: näetkö heidät istumassa ikkunapöydässä, syventyneinä Studionsa puuhiin? 

5. King’s Collegen asuntola, Hampstead. Lian koti Kidderpore Avenuella on oikeasti olemassa, ja hänen naapurikseen pääsee kesäisin. King’s Collegella on kaupungissa muutamissa paikoissa opiskelija-asuntolat, jotka kesällä avataan yksinkertaisiksi hotelleiksi. Hampsteadin asuntolarakennukset ovat viehättävimmästä päästä, vaikka itse asunnot ovat kovin pelkistettyjä. Majoituksen hinta on kohtuullinen, noin 80 euroa 2 hengen huoneesta aamiaisella (jaettu suihku käytävällä, huoneissa pesuallas). Parasta on sijainti: kävelymatkan päässä ovat suuri Hampstead Heathin puisto ja koko Hampsteadin kyläidylli.

Kommentoi »