Tuulilasi

Toyotan tuleva crossover on eurooppalaisvalmisteinen ja hybridi


Toyota on visioinut tulevaa crossover-malliansa C-HR-konseptiautoillaan. Tuotantomallin esittely tapahtuu Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Hybridimallisen crossoverin tuotanto tapahtuu Toyota Turkin tehtailla Sakaryassa. Toyota Motors Europe kertoo, että tämä on sen kolmas tehdas Euroopassa, jossa valmistetaan hybridimalleja.

Auriksen hybridimalleja valmistetaan Burnastonissa Isossa-Britanniassa ja Yaris hybridiä Ranskassa. Uuden crossoverin moottorit tulevat puolestaan Deesidesta Walesista.

Uusi malli on tärkeä Toyotalle, sillä merkillä ei ole ollut kunnollista haastajaa esimerkiksi Nissan Qashqaille. Merkittävää mallissa on myös, että siihen tulee tarjolle hybridiversio heti alusta alkaen. Crossover perustuu myös Toyotan uudelle TNGA-pohjalevylle, samoin kuin tuore Prius.

Uuden mallin nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta sen odotetaan pitävän suurimman osan C-HR-konseptin muodoista. Toyota on myös luvannut muotoilullisesti aiempaa rohkeampia malleja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.2.2016