Tuulilasi

Toyotan suunnitteluguru myöntää: "Teimme aiemmin tylsiä autoja"

2

Toyotan uusi suunnittelufilosofia ja muotokieli alkavat näkyä yhtiön uusissa malleissa. Ideana on ollut siirtyä tavanomaisesta rohkeampaan suunnitteluun.
Kuvat Toyota

Toyotalla on luotettu aina perinteiseen ja yllätyksettömään muotoiluun, mutta nyt Nyt Toyotan Caltyn suunnittelustudion johtaja Kevin Hunter kertoo, että he ovat valmiita ottamaan enemmän riskejä.

”Me olemme nyt valmiit yhtiönä suunnittelemaan myös autoja, jotka eivät ehkä miellytä silmää ja houkuttele ihmisiä joka puolella maailmaa. Nähdäksemme se on meille parempi ratkaisu kuin olla liian neutraali, pelkistetty ja helposti unohdettava. Yritämme tehdä Toyotan kasvoista entistä rohkeammat”, Hunter sanoo.

Hunter tietää, että ihmisten silmissä Toyota ei ole ollut niitä autoja, jotka herättävät valtavaa ihailua ja tunnekuohuja.

”Olemme aina tehneet erittäin hyviä autoja, mutta myönnetään, ne ovat olleet ulkoisesti aika mitäänsanomattomia.  Asiat alkoivat muuttua, kun Akio Toyoda tuli yhtiön johtoon.”

“Voimme hyvin kysyä itseltämme, miksi teimme tylsiä autoja? Luultavasti syitä on monia. Yksi suuri syy oli se, että me halusimme miellyttää kaikkia. Halusimme tehdä mieluummin kaikki tyytyväiseksi kuin yhden tyytymättömäksi”, Hunter taustoittaa.

Nyt asiat ovat kuitenkin muuttuneet ja suunnittelijat eivät joudu raportoimaan enää niin monelle väliportaan pomolle kuin ennen.

”Olemme virtaviivaistaneet prosessejamme ja teemme nyt rohkeampia ja dynaamisempia autoja. Autoja, joita ihmiset nauttivat ajaa. Olemme nyt hyvällä kehityskaarella kohti sitä, mitä haluamme olla, ja minulla on siitä todella hyvä tunne”, Hunter sanoo.

Uuden suunnittelufilosofian autoja ovat hänen mukaansa toistaiseksi Camry, C-HR ja Corolla.

Julkaistu: 15.5.2018