Tuulilasi

Toyotan strategiaan äkkikäännös? – vedyn sijaan sähköautoja


Toyota on japanilaisen Nikkei-lehden mukaan aloittamassa täyssähköautojen valmistamisen vuonna 2020. Tämä olisi suuri muutos yhtiön aiempaan strategiaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Toyota on aiemmassa viestinnässään painottanut, että polttokennoautot ovat paras keino tulevaisuuden liikkumiseen. Yhtiö onkin panostanut erittäin paljon rahaa polttokennoteknologiaan, jonka tuloksena on Mirai-vetyauto.

Toyotan mukaan täyssähköautot eivät sopineet pitkän matkan ajoihin, ja akkujen korkean hinnan takia ne olisivat sopivia vain kaupunkiajoihin. Pitkiä matkoja varten heillä olisi polttokennoauto. Nikkein uutisen mukaan Toyota olisi kuitenkin joutumassa taipumaan monien muiden merkkien strategiaan.

Nikkein tietojen mukaan Toyota olisi laittamassa oman erillisen yksikön työstämään yli 300 kilometriä yhdellä latauksella kulkevaa täyssähköautoa, joka tulisi markkinoille Japanissa, Kaliforniassa ja Kiinassa vuoden 2020 tienoilla.

Kysyttäessä Toyotan edustajalta asiaa japanilaisjätti ei kieltänyt eikä myöntänyt väitettä strategiamuutoksesta. Toyota on omien sanojensa mukaan luvannut, että sen kaikki valmistamat autot ovat päästöttömiä vuonna 2050, kertoo Automotive News Europe.

Syitä Toyotan mahdolliselle strategiamuutokselle voi olla useita. Monien suurten merkkien osoittama kiinnostus sähköautoja kohtaan sekä akkutekniikan tuntuva halpeneminen viime aikoina saattavat vaikuttaa nyt siihen, että Toyota näkeekin täyssähköauton aiempaa varteenotettavampana vaihtoehtona.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.11.2016