Tuulilasi

Toyotan kolmipyöräinen sähköauto liikenteeseen

Toyotan kolmipyöräinen sähköauto liikenteeseen
Toyota esitteli kaksipaikkaisen kolmipyörän viime vuonna.

Japanilaisyhtiö aikoo viedä kulkuvälineen tuotantoon, ja ensimmäiset julkiset käyttötestit aloitettiin Tokiossa eilen maanantaina. Testattavana on yksipaikkainen versio i-Roadista, ja testejä on tarkoitus jatkaa kesäkuun alkupuolelle asti.

Tokion liikenteessä on nyt kymmenen i-Roadia kahdenkymmenen testikuskin käytössä. Testijoukko koostuu niin tavallisista kansalaisista kuin autoilualan ammattilaisista. Testaajien tehtävänä on käyttää i-Roadia arkikäytössään, jonka perusteella Toyota kerää tietoa muun muassa i-Roadin ajo-ominaisuuksista ja siitä, miten totutusta poikkeava kulkuväline vaikuttaa reittivalintoihin sekä tehtyihin matkoihin.

Toyotan mukaan i-Road on vakaudeltaan automainen ja ohjattavuudeltaan kuin skootteri. Painoa katetulla säkökulkineella on 300 kiloa, ja pituutta 2,3 metriä. Kääntöympyrä on 3 metriä, ja eturenkaat ovat kokoa 80/90R16 ja takarengas 120/90R10.

Moottorina I-Roadissa toimii kaksi kappaletta 2 kW:n tehot tuottavaa sähkömoottoria. Kulkupelin huippunopeudeksi kerrotaan 60 km/h ja yhden latauksen ajomatkaksi 50 kilometriä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.3.2014
Kommentoi »