Tuulilasi

Toyotalta uusi täyssähköinen SUV - nimi ei vielä tiedossa

Toyotalta uusi täyssähköinen SUV - nimi ei vielä tiedossa
Toyota on ilmoittanut näyttävänsä tulevaisuuden suuntaviivoja täyssähköisen mallin kautta lähitulevaisuudessa. Uutuus on keskikokoinen crossover-malli, joka hyödyntää uutta erityisesti täyssähkökäyttöä varten suunniteltua e-TNGA -alustarakennetta.
Julkaistu: 7.12.2020

Tässä vaiheessa uutuusmallista paljastetaan ainoastaan sivusilhuetti ja alustarakenteen yleisesittely.

Toistaiseksi nimettömänä pysyttelevä uutuusmalli hyödyntää Toyotan uutta e-TNGA -alustarakennetta. Kiitos nerokkaan suunnittelun on uusi alustarakenne on sekä erittäin monikäyttöinen ja helposti muokattavissa erilaisiin käyttötarpeisiin.

Alusta-arkkitehtuurin peruspiirteenä on tiettyjen avainelementtien sijoittelun kiinnittäminen tiettyihin kohteisiin toisten elementtien sijoittelun säilyessä vapaana. Tämä suunnittelun lähestymiskulma sallii mutkattomat muutokset niin ajoneuvon pituuden, korkeuden, akselivälin ja leveyden suhteen. e-TNGA -alustarakenne sallii niin etu-, taka- kuin nelivetoiset ratkaisut. Akustojen ja sähkömoottori(e)n kokoa ja kapasiteettia voidaan muunnella ajoneuvon tyypin ja käyttöprofiilin mukaisesti.

Joustavuus tarkoittaa suunnitteluprosessin tarvitseman ajan vähentymistä ja sen lisäksi useita malleja voidaan kehittää rinnakkain. Ensimmäinen e-TNGA -alustarakennetta hyödyntävä täyssähkömalli on jo suunniteltu ja sitä valmistellaan tuotantovalmiiksi. Valmistus tapahtuu Toyotan ZEV-tehtaalla Japanissa.

”Toyota ottaa lähitulevaisuudessa seuraavan askeleen täyssähkömalliston esittelyn suuntaan täysin uuden, keskikokoisen crossover-mallin ennakkoesittelyllä. e-TNGA -alustarakenteen monikäyttöisyys sekä joustavuus mahdollistaa meille sellaisten autojen suunnittelun, jotka eivät ole vain täyssähkökäyttöisiä vaan myös katseenkestäviä ja erittäin miellyttäviä ajaa”, kertoo Toyotan tehtaanjohtaja Koji Toyoshima.

Kommentoi »