Tuulilasi

Toyotalta taas valtava takaisinkutsukampanja – nyt vuorossa ovat RAV4:n turvavyötToyotalta taas valtava takaisinkutsukampanja – nyt vuorossa ovat RAV4:n turvavyöt

Toyota kutsuu maailmanlaajuisesti peräti 2,87 katumaasturimalliaan huoltoon viallisten turvavöiden takia.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Tiedossa on, että vialliset turvavyöt ovat johtaneet yhden ihmisen ihmisen kuolemaan Kanadassa ja yhden loukkaantumiseen Yhdysvalloissa. Takaisinkutsu koskee 625 000 autoa Euroopassa ja 1,3 miljoonaa autoa Yhdysvalloissa.

Takaisinkutsuttavat autot ovat heinäkuun 2005 ja elokuun 2014 välisenä aikana valmistetut RAV4-mallit sekä Japanissa myyty Vanguard malli.

Takaisinkutsun syynä tarkemmin ovat takaturvavyöt, jotka voivat mennä poikki voimakkaammassa kolarissa. Turvavyö saattaa leikkaantua penkkien pehmusteiden terävään metallikehikkoon, jolloin törmäystilanteissa takamatkustajat eivät pysy kiinni istuimessaan.

Toyota lisää huollon yhteydessä takaistuimien kehikkoon suojakappaleen, joka estää turvavyön leikkaantumisen, kertoo Automotive News Europe.

Toyota on kärsinyt myös viime aikoina ongelmista turvavarusteissaan, sillä japanilaismerkki on käyttänyt autoissaan Takatan turvatyynyjä, joista on paljastunut suuria ongelmia. Toyota on joutunut tekemään takaisinkutsun miljoonille autoille Takatan turvatyynyjen takia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 19.2.2016