Tuulilasi

Toyotalta rohkea Qashqain haastaja ensi vuonnaToyotalta rohkea Qashqain haastaja ensi vuonna

Toyota esittelee mitä todennäköisimmin ensi keväänä Geneven autonäyttelyssä uuden kompaktin crossoverin, joka on tarkoitettu Nissan Qashqain haastajaksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Vuonna 2014 Pariisin autonäyttelyssä esitelty konseptiauto C-HR Concept antaa vahvaa esimakua siitä, miltä tuleva tuotantomalli näyttää. Uutuuteen on haluttu loihtia aikaisempaa rohkeampia muotoja, joita Toyotan johtoportaassa on viime aikoina peräänkuulutettu.

Crossover perustuisi Toyotan uudelle modulaariselle TNGA-pohjarakenteelle, joka on kehitetty samalla idealla kuin VW-konsernin MQB. TNGA:n pohjalle aiotaan jatkossa rakentaa jopa puolet koko Toyotan maailmanlaajuisesta mallistosta.

Uuden crossoverin lisäksi yksi ensimmäisistä pohjarakenteella nähtävistä malleista on seuraavan sukupolven Toyota Prius. TNGA:n etuna on, että sille voidaan rakentaa sekä etu, neli- että takavetoisia malleja.

Autocarin mukaan mukaa TNGA mahdollistaa paljon nykyistä paremmat sisätilat ja tehokkaamman tilankäytön.

Uutuuden nimeksi spekuloidaan Auris Crossia, mutta tätä ei ole vielä varmistettu. Tuulilasi jää seuraamaan crossoverin julkaisua.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.8.2015