Tuulilasi

Toyotalta retroileva takavetoinen pikkusportti TokioonToyotalta retroileva takavetoinen pikkusportti Tokioon

Toyota saattaa välillä Japanissa esitellä autoja, jotka eivät aina ole skaalan konservatiivisemmasta päästä. Tässä on S-FR konsepti.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Tokion autonäyttelystä esiteltävästä S-FR:stä tiedettiin etukäteen vain sen verran, että Toyota oli rekisteröinyt kyseisen mallitunnuksen. Tämä laittoi jotkut uskomaan, että kyseessä olisi uusi Supra, mutta ilmeisesti kyse on aivan muusta automallista.

S-FR on lähes tuotantovalmis takavetoinen konseptiauto, joka tähtää ajamisen hauskuuteen. Muodoissa on havaittavissa jotain uutta ja jotain vanhaa. Pyöreän ja lähes söpön pikkusportin kokonaispituus on alle neljä metriä, mikä tekee autosta huomattavasti GT86:sta pienemmän.

Toyota ei ole hiiskunut auton voimalinjasta vielä mitään, mutta kuvien perusteella voidaan nähdä, etta autossa on manuaalivaihteisto. Moottorina on luultavimmin tehoiltaan hyvinkin kesy bensiinipata.

Caradvice spekuloi, että S-FR olisi Mazda MX-5:n tapaan ultrakevyt. Toyota GT86:n painaessa vain 1 250 kg, voisi S-FR:n kuvitella jäävän jopa alle tonniin. Tämähän lupailee vain hyvää. Teknisesti auto perustuu Toyotan uudelle modulaariselle TNGA-pohjalevylle, jolle voi rakentaa sekä etu- että takavetoisia malleja.

Jos Toyota päättää ottaa auton tuotantoon, tapahtuisi se Japanissa aikaisintaan 2017. S-FR:n saapumisesta Eurooppaan voi tällä hetkellä vain haaveksia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 8.10.2015