Tuulilasi

Toyotalla uskotaan uuden Corolla Touring Sportsin vetovoimaan


Toyota Europella uskotaan, että Auriksen korvaava uusi farmarimalli Corollasta antaa auton myynnille uutta vetovoimaa.
Kuvat Toyota

Autoa tullaan myymään bensiiniversiona ja bensiini-hybridinä, dieseliä ei Euroopan mallistoon ole tulossa.

Toyota Corolla Touring Sports esitellään Pariisin autonäyttelyssä 3. lokakuuta. Toyota vaihtoi Corollan wagonin ja hatchbackin nimen Aurikseksi Euroopassa vuonna 2006, nyt nimi palaa entiselleen. Corolla hatchback esiteltiin jo maaliskuussa Genevessä.

Toyotan pyrkimys on tuoda autoon sporttisia elementtejä segmentissä, missä se on jäänyt kilpailijoidensa jalkoihin.

”Tällä autolla haluamme tarjota entistä tunteellisempia arvoja asiakkaillemme”, sanoo Toyota Europen pääjohtaja Johan van Zyl.

Toyotan mukaan Corolla wagonissa on luokkansa parhaat jalkatilat takamatkustajille, tavaratilan koko on 598 litraa. Hybridistä löytyy 180 hevosvoimaa, sähkömoottorin parina on 2,0-litrainen bensiinimylly. Toisesta hybridiversiosta irtoaa 118 heppaa, bensiiniversion moottori on 1,2-litrainen 116 hevosvoiman turbo.

Auton suunnittelun tavoitteena oli herättää enemmän huomiota sekä luoda urheilullinen vaikutelma.

”Tästä autosta tulee segmenttinsä kiintopiste. Nykymallista puuttuu tiettyä pyrkimystä suunnittelun ja suorituskyvyn suhteen. Nyt me tulemme tarjoamaan mielenkiintoista ja huomiota herättävää suunnittelua sekä hybridien myötä erinomaista suorituskykyä”, sanoo Toyotan myynti- ja markkinointijohtaja Matt Harrison Automotive Newsille.

Uusi Corolla tulee näillä näkymin myyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Julkaistu: 7.9.2018