Tuulilasi

Toyota ylivoimaisesti lokakuun myydyin merkki – VW:n kustannuksella


Lokakuun rekisteröintitilastoissa on nähtävissä pientä piristystä loppuvuotta kohden, jonka syynä voi olla romutuspalkkio. VW:n kärkipaikka valahti pois.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto

Lokakuussa ensirekisteröitiin 9 166 henkilöautoa, mikä on 3,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Vuoden alusta lukien uusia henkilöautoja on rekisteröity 91 895 kappaletta. Viime vuonna vastaavana aikana rekisteröitiin 91 925 henkilöautoa.

Lokakuun tilastoissa kärkipaikan on napannut Toyota (1 297), jonka äskettäin päivitetyt Auris ja Avensis varmasti elvyttävät kokonaismyyntiä. Aivan japanilaismerkin kannassa roikkunut VW (894) on joutunut nöyrtymään, ehkäpä päästöskandaalin takia.

Vielä koko vuoden rekisteröintitilastossa Volkswagen (10 786) pitää kärkkipaikkaa Toyotaan (10 120) nähden. Merkkitilastoissa Skoda oli lokakuussa aivan VW:n kannassa 847 autollaan. Neljäs oli Ford (715) ja viides Nissan (642).

Lokakuun mallikohtaisessa tilastossa Skoda Octavia on edelleen absoluuttinen kunkku 460 rekisteröidyllä autolla. Toisena tulee Toyota Auris (413) ja kolmantena Nissan Qashqai (398).

Suurin häviäjä vuonna 2015 on VW Golf, joka menettänyt asemaansa peräti 28 prosentilla. Toisaalta Passatin myynti on kasvanut 60 prosenttia, mikä voisi viitata siihen, että tuore Passat on syönyt pienemmän Golfin myyntiä.

Eniten alkuvuonna myyntiään petranneet automallit ovat VW Passat, Ford Mondeo, Opel Corsa, Skoda Fabia, VW Golf Sportsvan sekä Renault Clio.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.11.2015