Tuulilasi

Toyota yhdistää Googlen Street Viewin navigointiin


Suomeenkin ehkä aikaa myöten yleistyvä matkapuhelinverkkojen 4G-tekniikka mahdollistaa uusia käteviä palveluja autoihin. Toyotan uudet navigaattorit tuovat katunäkymän auton kojelautaan.

Googlen palvelut Street View ja Panoramio tekevät mahdolliseksi tarkastella kaukaistenkin kohteiden katunäkymiä. Googlen karttapalvelu Google Maps näyttää yhtiön kamera-autojen kuvaaman näkymän tietokoneen näytöllä, kun karttanäytön vierellä oleva oranssi miessymboli raahataan hiirellä kartalle kohteen päälle. Edellytys toki on, että alue on kuvattu Googlen kuvausautoilla, joissa katolle sijoitettu kamera kuvaa 360 asteen kuvaa ajoreitistä.

Valokuvapalvelu Panoramio näyttää yksityisten käyttäjien eri kohteista ottamia ja tallentamia kuvia, jotka on sijoitettu Googlen karttapalvelussa oikeille paikoilleen. Jos alueetta ei ole kuvattu kuvausautolla, näistäkin kuvista voi olla hyötyä matkaa suunniteltaessa.

Toyota yhdistää nämä palvelut navigointijärjestelmnsä Touch & Go uusimpaan versioon, jota se alkaa asteittain tuoda uusiin navigointijärjestelmällä varustettuihin automalleihinsa ensi tammikuusta alkaen. Jos ostettavassa autossa ei vielä ole näitä palveluja, Toyota lupaa toimittaa päivityksen jälkikäteen.

Julkaistu: 5.9.2013