Tuulilasi

Toyota vahvisti Yariksen tykkihybridin tehot


Toyota julkisti ensimmäisen kuvan Yaris Hybrid-R -konseptiautostaan viime viikolla. Eilen maanantaina yhtiö vahvisti virallisesti auton moottoritiedot.

Kolmioviseen Yarikseen perustuvassa autossa on ennakkotietojen mukainen Toyota Motorsportin kehittämä 1,6-litrainen GRE-bensiinimoottori, jota tukevat kaksi sähkömoottoria.

Bensakone on 300-heppainen nelisylinterinen turbo, ja sähkömoottorit on sijoitettu takarenkaiden yhteyteen, joten niiden avulla autosta saadaan "älykäs" neliveto. Sähkömoottorit vastaavat tehoiltaan tavallisessa Yaris hybridissä olevia eli yksittäisellä sähkömoottorilla on tehoja 60 hevosvoimaa. Koneiden yhteenlaskettu teho on siis 420 hv.

Mallina moottoriratkaisulle on toiminut Toyotan yksipaikkainen Le Mans-kilpuri TS030, jossa jarrutuksen energia varastoidaan superkondensaattoriin.

Lisäksi mukaan on ympätty myös kolmas 60 hv-sähkömoottori, joka on sijoitettu bensamoottorin ja vaihteiston väliin. Lisämoottorin tehtävänä on ruokkia superkondensaattoria jarrutuksen aikana ja kiihdytyksessä tukea takasähkömoottoreita.

Virallisesti Yaris Hybrid-R esitellään Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun 10. päivä.

Julkaistu: 27.8.2013