Tuulilasi

Toyota uskoo yhä polttomoottoreihin: ”Niistä voi kehittää paljon puhtaampia”Toyota uskoo yhä polttomoottoreihin: ”Niistä voi kehittää paljon puhtaampia”

Toyota Motor tulee uusimaan moottorivalikoimaansa rajusti lähivuosina. Tavoitteena on tuoda markkinoille vihreämpiä, mutta silti nykyistä sporttisempia polttomoottoreita.
Kuvat Toyota

Viisivuotissuunnitelman ensimmäisessä aallossa tulee puhtaampi 2,0-litrainen Dynamic Forge -bensiinimoottori uudelleen suunniteltuun Auris hatchbackiin. Auto esitellään Geneven tällä viikolla alkavassa autonäyttelyssä.

Vuoteen 2023 mennessä 80 % uusista Toyotan autoista on uusi moottori. Toyota haluaa sähköistymisen paineessa todistaa, että on mahdollista rakentaa myös paljon nykyistä puhtaampia polttomoottoriautoja.

Toyotan suunnitelmissa on sähköistää puolet mallistostaan vuoteen 2030 mennessä, mutta myös silloin 90 % sen autoista kulkee edelleen polttomoottorin voimin.

"Moottorien ja vaihteistojen kehitys mahdollistaa hiilidioksidipäästöjen selkeän pienentymisen, nykyteknologialla polttomoottoreista voi tehdä paljon puhtaampia. Sillä on iso ympäristövaikutus”, sanoo Toyotan moottorikehitysosaston pääinsinööri Mitsumasa Yamagata Automotive Newsille.

Toyota lanseeraa myös uuden modulaarisen TNGA-alustan, jolle voi rakentaa entistä kevyempiä autoja, joita on yksinkertaisempi tehdä ja muunnella.

Toyotan suunnitelman mukaan vuoteen 2021 mennessä tulee 17 uutta versiosta yhdeksästä uudesta moottorista, kymmenen versiota neljästä uudesta vaihteistosta sekä 10 versiota kuudesta eri hybridijärjestelmästä.

Vuoteen 2023 mennessä 80 % nämä moottorit kattavat 80 % Toyotan uusista autoista. Yhtiön mukaan ne tulevat pienentämään Toyotan autojen päästömääriä 15 % vuoden 2015 lukemiin verrattuna.

Julkaistu: 5.3.2018