Tuulilasi

Toyota tekemässä Suprasta myös nelisylinterisen version – onko järkeä vai ei?

Toyota tekemässä Suprasta myös nelisylinterisen version – onko järkeä vai ei?
Toyotan insinöörijohtaja Tetsuya Tada kertoi aiemmin, että vuoden 2019 Toyota Supraan tulee varmasti rivi-6-moottori. Se onkin ollut auton tavaramerkki siitä asti, kun se esiteltiin kuusisylinterisenä.
Julkaistu: 18.7.2018

Road and Trackin mukaan Supraan olisi kuitenkin tulossa myös nelisylinterinen turboahdettu moottoriversio. Tieto perustuu Supran vaihteistoa tekevän ZF:n dokumentteihin. Lehti kertoo myös Tadan vahvistaneen tämän yhdelle toimittajistaan.

Road & Trackin mukaan moottoriin tulee 262 hevosvoimaa, kun kuusisylinterinen tarjoaa niitä 335.

Mahdollinen vähemmän kallis nelisylinterinen Supra kuulostaa kiinnostavalta – mutta samalla se kuulostaa myös autolta, joka Toyotalla jo on, eli GT86:lta.

Suprassa on toki 60 hevosvoimaa enemmän, mutta silti tämän auton tekeminen tulee varmasti laskemaan 86:n myyntilukuja. Jos tarjolle tulee samankokoinen, mutta tehokkaampi Supra, on selvää, että 86 ei enää monia kiinnosta. Nimenä 86 ei myöskään resonoi likikään legendaarisen Supran lailla.

86:lle toivoa antaa se, että Toyota tulle hinnoittelemaan Supran paljon sitä kalliimmaksi. Hintaeroa Autoblog arvelee autoille tulevan ainakin 10 000 puntaa.

Kommentoi »