Tuulilasi

Toyota tekemässä Suprasta myös nelisylinterisen version – onko järkeä vai ei?Toyota tekemässä Suprasta myös nelisylinterisen version – onko järkeä vai ei?

Toyotan insinöörijohtaja Tetsuya Tada kertoi aiemmin, että vuoden 2019 Toyota Supraan tulee varmasti rivi-6-moottori. Se onkin ollut auton tavaramerkki siitä asti, kun se esiteltiin kuusisylinterisenä.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Toyota

Road and Trackin mukaan Supraan olisi kuitenkin tulossa myös nelisylinterinen turboahdettu moottoriversio. Tieto perustuu Supran vaihteistoa tekevän ZF:n dokumentteihin. Lehti kertoo myös Tadan vahvistaneen tämän yhdelle toimittajistaan.

Road & Trackin mukaan moottoriin tulee 262 hevosvoimaa, kun kuusisylinterinen tarjoaa niitä 335.

Mahdollinen vähemmän kallis nelisylinterinen Supra kuulostaa kiinnostavalta – mutta samalla se kuulostaa myös autolta, joka Toyotalla jo on, eli GT86:lta.

Suprassa on toki 60 hevosvoimaa enemmän, mutta silti tämän auton tekeminen tulee varmasti laskemaan 86:n myyntilukuja. Jos tarjolle tulee samankokoinen, mutta tehokkaampi Supra, on selvää, että 86 ei enää monia kiinnosta. Nimenä 86 ei myöskään resonoi likikään legendaarisen Supran lailla.

86:lle toivoa antaa se, että Toyota tulle hinnoittelemaan Supran paljon sitä kalliimmaksi. Hintaeroa Autoblog arvelee autoille tulevan ainakin 10 000 puntaa.

Julkaistu: 18.7.2018