Tuulilasi

Toyota tekee uuteen Corollaan lisää hybridiversioita


Corollasta on tulossa ensimmäinen Toyotan malli, josta tehdään kaksi erilaista hybridiversiota. Toinen versioista tulee olemaan erittäin suorituskykyinen versio.
Kuvat Toyota

Toyota yrittää tehdä näin Corollan hybrideistä yhtä suosittuja kuin sen RAV4:stä, jonka myynnistä peräti 80 % on hybridejä. Toyota ei aio enää tehdä Corollasta dieselversiota.

Corollan hatchbackiin ja farmarimalliin tulevassa suorituskykyisessä versiossa on 2,0-litrainen bensiinihybridi, josta irtoaa 180 hevosvoimaa. Kulutuslukemat ovat vain 3,7 litraa 100 kilometrillä. Corollan sedaniin ei tätä versiota tule.

Kaikkiin kolmeen versioon tulee kuitenkin 1,8-litrainen bensiinihybridi, jossa on tehoja 122 hevosvoimaa. Sen kulutus on vain 3,3 l/100km. Sama moottori tulee myös Toyota Priusiin.

Euroopassa Toyota Corollassa tulee olemaan jatkossa hyvin rajoitettu määrä malleja, joissa ei ole hybridiä. Sedaniin ja hatchbackiin saa yhä nelisylinterisen 1,2-litraisen bensiinimoottorin, joka korvaa nykyisen 1,3-litraisen.

Corollan keulan ilme on Toyotan mukaan entistä aggressiivisempi. Myös auton koko kasvaa. Uusi Corolla on nykyiseen verrattuna neljä senttiä pidempi ja sen akseliväli tulee olemaan 10 senttiä pidempi kuin Volkswagen Golfissa.

12. sukupolven Corolla lanseerataan Euroopassa huhtikuun aikana, Corollaa on myyty sen 53-vuotisen elinkaaren aikana 46 miljoonaa kappaletta.

Julkaistu: 12.4.2019