Tuulilasi

Toyota nousi ykköseksi viime vuonna – mikä on Merkkien Merkki 2014?

Toyota kiilasi Lexuksen ohitse, kun Tuulilasi etsi jälleen viime vuonna vastausta kysymykseen, millä automerkillä on tyytyväisimmät käyttäjät.
Kuvat Timo Nurmi

Tyytyväisyyspisteiden teoreettinen maksimi on 1000 pistettä. Toyota on ainoa merkki, jonka tulos ylitti 800 pisteen rajan.

Viime vuosien "kestovoittaja" Lexus sijoittui toiseksi (795 pistettä) ja Porsche kolmanneksi (783 pistettä).

Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 33 eri automerkin käyttäjät. Yritysautolla ajavat eivät kuulu tutkimuksen vastaajakuntaan, sillä tyytyväisyyttä mitataan vain yksityisautoilijoiden keskuudessa.

Tuulilasin tyytyväisyysmittaus eroaa autonvalmistajien omista tyytyväisyysmittauksista siinä, että huomion kohteena on myös vanhempien autojen omistajien tyytyväisyys. Koska Tuulilasi seuraa automerkkiin liittyvää tyytyväisyyttä, arvioinnin kohteena ovat myös merkin tarjoamat palvelut. Sen sijaan tyytyväisyyttä ei mitata sellaisessa palvelussa, jota tarjoavat merkkiorganisaation ulkopuoliset palveluntuottajat.

Kerro meille!

On aika selvittää, mikä on Merkkien Merkki tänä vuonna.

Kerro meille, mitkä ovat autosi hyvät ja huonot puolet? Oletko tyytyväinen merkkisi sinulle tarjoamiin palveluihin?

Tule mukaan Tuulilasin Merkkien Merkki -tutkimukseen, jonka perusteella etsitään vastaus kysymykseen, minkä merkin omistajat ovat tyytyväisimpiä autoonsa ja millä merkillä on paras palveluverkosto.

Voit vastata kyselyyn täällä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 21.3.2014
Kommentoi »