Tuulilasi

Toyota liputtaa edelleen hybridien puolesta – Hybrid Aygo mahdollinenToyota liputtaa edelleen hybridien puolesta – Hybrid Aygo mahdollinen

Toyotan autojen kehityksestä vastaava johtaja Mitsuhisa Kato on valottanut merkin hybridimallien tulevaa strategiaa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, Pentti Immonen

Kato on kertonut Auto Motor und Sportin haastattelussa, että hän on todella vakuuttunut hybridien potentiaalista ja mahdollisuuksista. Tällä hetkellä hybrideihin kohdistettu kehitystyö hyödyttää sekä polttomoottorien että sähkömoottorien kehitystä.

Verrattuna täyssähkö- ja vetyautoihin, tuovat hybridit tällä hetkellä huomattavasti enemmän hyötyjä. Hybridi sopii lähes kaikkiin tehtäviin ja tarkoituksiin.

Kato lupaileekin, että japanilaisjätin pienimmän segmentin mallit saavat myös tulevaisuudessa hybridivoimanlähteen. Esimerkiksi Aygo voi tulevaisuudessa olla hybridi. Toyota tähtää siihen, kaikissa merkin segmenteissä olisi tarjolla hybridivoimanlähde. Tosin teknologia ei vielä kustannussyistä ole aivan valmis a-segmenttiin.

Kato paljasti myös AMS:lle, että merkin hybridimallien hyötysuhde tulee nousemaan seuraavan sukupolven yhteydessä jopa 40 prosentilla. Nykyisen Priusin hyötysuhde on 38,5 %.

Vaikka seuraavan sukupolven Prius tulee olemaan aiempaa taloudellisempi, lupaa Kato myös parannuksia auton ajettavuuteen. Hän myöntää, että nykyisten Priusin omistajat ovat toivoneet auton olevan hauskempi ajaa.

Parempiin ajo-ominaisuuksiin Toyota pyrkii uuden TNGA-pohjalevyn avulla. Uusi alusta mahdollistaa auton painopisteen sekä kuljettajan istuma-asennon laskemisen aiempaa alemmas. TNGA alentaa myös Toyotan valmistus- ja kehityskustannuksia jopa 30 prosentilla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 21.10.2014