Toyota Land Cruiser saa lisää muskeleita
Autot ja liikenne
Toyota Land Cruiser saa lisää muskeleita
Syksy tuo tullessaan entistä vetovoimaisemman Land Cruiser -malliston. Autoa haastavissakin paikoissa kuljettava 2,8-litrainen voimanlähde saa päivityksessä lisää tehoa sekä vääntöä.
Julkaistu 17.8.2020
Tuulilasi

Malliston huipulle sijoittuvan Premium-mallin ulkonäköä on samalla hieman päivitetty. Uudistuneet Land Cruiser -mallit saapuvat Suomeen vuodenvaihteessa.

Yli 50 vuoden ajan maastoautojen edelläkävijänä toiminut Toyota Land Cruiser saa lisäpotkua uudistuneesta moottorista. Moottori on sinällään Land Cruiserista jo aiemmin tuttu 2,8-litrainen, yhteispaineruiskutteinen ja pakokaasuahdettu rivinelonen. Teho on noussut 150 kW / 204 hv lukemiin 3 400 rpm kohdalla ja suurin vääntömomentti on nyt 500 Nm ja käytettävissä laajalla 1 600 - 2 800 rpm kierroslukualueella.

Tehon lisäyksestä huolimatta mallin WLTP-kulutus- ja päästölukemat eivät ole juurikaan muuttuneet. Malliversiosta riippuen yhdistettyä kulutusta vastaava polttoaineenkulutus on 9,6 l / 100 km ja sitä vastaava CO₂-päästö on 249 - 252 g/km.

Mallisto koostuu jatkossa Active-, Style- ja Premium-varustetasoista. Premium-varustetaso on saanut päivitystä ulkonäköönsä etusäleikön, ikkunalistojen ja takaluukun koristelistan ollessa jatkossa mustia. Lisäksi kyseisen malliversion takavalot ovat ulkokuoreltaan kirkkaat korostaen auton ekslusiivista luonnetta.

Toyota Land Cruiser -malliston hinnat alkavat Active-varustetason autoverollisesta 95 845,11 eurosta. Uudistunut Land Cruiser -mallisto on nyt ennakkomyynnissä ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vuodenvaihteessa.

1 kommentti