Tuulilasi

Toyota kutsunee vetyautoaan nimellä Mirai – tarkoittaa tulevaisuutta


Toyotan sisäpiirilähteet ovat paljastaneet, että Toyotan isoilla panoksilla markkinoille tulevaa vetyautoa kutsuttaisiin Miraiksi.
Kuvat Toyota

Mirai tarkoitaa suomeksi tulevaisuutta, mikä sopii hyvin vetyauton imagoon. Vetyautoilla on melkoinen taakka kannettavanaan mahdollisina autoilun pelastajina. Aivan sataprosenttisella varmuudella nimeä ei voida vielä vahvistaa, kertoo Caradvice.

Toyotalla on kuitenkin Yhdysvalloissa tavaramerkki Mirai-nimelle, joten nimi on hyvin todennäköinen. Toyota edustaja ei halunnut vahvistaa nimeä vielä, ja se paljastetaan virallisesti lähempänä auton julkaisua. Merkki itse kutsuu toistaiseksi vetyautoaan FCV:ksi.

Mirai tai FCV saapuu kauppoihin Japanissa ensi vuoden huhtikuussa ja Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin vuoden puoleen väliin mennessä. Toyota arvioi vetyauton toimintamatkaksi noin 500 km, mutta tankkausajaksi vain kolme minuuttia. Molemmat lukemat päihittävät nykyiset sähköautot mennen tullen.

Vetyautojen ongelmia ovat kalliit tuotantokustannukset sekä puuttuva tankkausverkosto. FCV:n lähtöhinta ilman valtion tukia Japanissa on noin 51 000 euroa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 30.7.2014