Tuulilasi

Toyota kehittämässä hardcore-Hiluxin yhdessä Gazoo Racingin kanssa


Toyota Hiluxilla on maine yhtenä kovimmista off-road-avolava-autoista. Viime vuosina se on kuitenkin saanut kovia kilpailijoita.
Kuvat Toyota

Ford julkisti juuri oman Ranger Raptorinsa, joka tulee maailmalla myyntiin 2018-2019. Se pohjautuu F-150 Raptorin menestyskonseptiin. Ranger Raptoriin on tulossa huhujen mukaan 2-litrainen tuplaturbodiesel, jossa on 200 hevosvoimaa.

Toyotalla ei ole tällä hetkellä mallia, joka pystyisi haastamaan Ranger Raptorin. Nyt yhtiö kuitenkin suunnittelee ns. hardcore-versiota Hiluxistaan.

“Olemme selkeästi takamatkalla nyt. Millä ei ole tällaista nelostason avolava-autoa kuten Fordilla. Silti Hilux 4×2 ja 4×4 myyvät edelleen vahvasti, uskon niiden olevan loppuvuodesta myydyin segmentin auto”, sanoo Toyota Australian myynti- ja markkinointijohtaja Sean Hanley CarAdvicelle.

“Meillä ei ole tällä hetkellä 2,8-litraista dieselmoottoria vahvempaa mallistossamme. TRD-moottorimme on toki paikannut asiaa, mutta meidän on mietittävä tulevaisuutta; takamatkamme on kurottava umpeen, jos haluamme olla jatkossakin numero ykkönen.”

Hanley ei vihjannut, millaista moottoria he ovat hardcore-versioonsa tuomassa, mutta erittäin todennäköisesti sitä kehitetään yhteistyössä yhtiön moottoriurheiluosaston Toyota Gazoo Racingin kanssa.

Julkaistu: 7.11.2017