Tuulilasi

Toyota julkisti uuden Venza SUV:n – tuleeko Euroopan markkinoille?

Toyota julkisti uuden Venza SUV:n – tuleeko Euroopan markkinoille?
Toyota julkisti maanantaina uuden Venza-nimisen SUV:n, joka tulee kokoluokaltaan RAV4:n ja Suomeenkin saapuvan uuden kolmerivisen Highlanderin väliin.

Venza on hybridi, joka on ainakin suunniteltu pääosin Yhdysvaltain markkinoille, siellä sen on tarkoitus tulla myyntiin elokuussa.

Venzaa valmistettiin aikaisemmin vuodet 2008-2014, mutta vuonna 2015 malli hyllytettiin.

Auton akseliväli on sama kuin RAV4:ssä eli 2,69 metriä, Venza on 14,4 senttiä pidempi. Takapenkin tilat ovat samanlaiset, mutta itse asiassa RAV4:n tavaratila on hiukan isompi.

Autot on myös tehty samalle TNGA-alustalle. Moottorina on 2,5-litrainen bensiinihybridi, sähkömoottoreja on kolme. Tämä mahdollistaa nelivedon. Hevosvoimia on 219 – kuten RAV4:ssäkin. Eroja ei siis juurikaan ole, mutta Venza näyttää ulkoisesti hieman modernimmalta niin sisältä kuin ulkoakin.

Venza tarjoaa myös enemmän varustelua kuten 12,3 tuuman kosketusnäytön, digitaalisen peruutuspeilin, tuulilasinäytön ja lasisen panoraamakaton.

Toyota ei ole maininnut auton hintaa, mutta Car And Driverin mukaan karvalakkiversio lähtisi Yhdysvalloissa noin 30 000 dollarista ja kaikilla herkuilla auton hinnaksi tulisi 45 000 dollaria.

Toyota tavoittelee autolle 50 000 kappaleen vuosimyyntiä, siitä ei ole tietoa, tuleeko se jossakin vaiheessa myös Eurooppaan.

Julkaistu: 19.5.2020
2 kommenttia