Tuulilasi

Toyota heräsi viimein - sähköistyminen kiihtyy


Vaikka Toyota valittiinkin juuri vuoden vihreimmäksi automerkiksi, se kiihdyttää sähköautojensa tuotantoa. Itse asiassa Toyotalla ei ole tällä hetkellä yhtään mallia, jonka nimilapussa lukisi EV.
Kuvat Toyota

Autoalan muutos on nyt ennennäkemättömän nopeaa ja Toyota vastaa huutoon tuomalla markkinoille yli kymmenen sähköautomallia heti 2020-luvun alussa.

Ensimmäinen Toyotan sähköauto julkistetaan Kiinassa, sitä seuraavat Japani, Intia, Yhdysvallat ja Eurooppa.

Toyota Motor julkaisi suunnitelmansa maanantaina Japanissa. Sen mukaan kaikkiin Toyotan ja Lexuksen malleihin tulee sähköversio vuoteen 2025 mennessä. Suunnitelman mukaan vuoteen 2030 mennessä hybridejä, lataushybridejä, vetyautoja ja sähköautoja tullaan myymään 5,5 miljoona kappaletta.

Toyota odottaa, että vety- ja sähköautojen myynti tulee olemaan yksin noin miljoona vuodessa.

Suunnitelma on melkoinen käänne Toyotan strategiassa; se on keskittynyt tähän asti hybriditeknologiaan. Jos 10 sähköautoa tulee muutamassa vuodessa markkinoille, Toyota pomppaa saman tien alan kärkipäähän japanilaisten automallien kilpailussa, jopa sähköautojen pioneerin Nissanin vahvaksi haastajaksi.

Nissan esitteli Leaf EV:nsä jo 2010. Nissanin sekä sen partnereiden Renaultin ja Mitsubishin suunnitelmissa on esitellä 12 sähköautomallia vuoteen 2022 mennessä.

Julkaistu: 18.12.2017