Tuulilasi

Toyota haluaa "puhuvan" auton myyntiin Yhdysvalloissa 2021


Toyota Motor suunnittelee ”puhuvan” auton myynnin aloittamista Yhdysvalloissa vuonna 2021. Riittävän lähellä toisiaan olevat autot voisivat keskustella toistensa kanssa, minkä odotetaan vähentävän jopa tuhansia liikenneonnettomuuksia vuosittain.
Kuvat Toyota

Yhdysvaltain liikenneministriö pohtii parhaillaan, hyväksyykö se esityksen, jonka mukaan kaikissa autoissa voisi olla tulevaisuudessa käytössä sama teknologia.

Toyotan tähtäimessä on tuoda teknologia kaikkiin automalleihinsa vuoteen 2025 mennessä. Japanilaisbrändi uskoo kaikkien muiden seuraavan perässä, kun he saavat teknologiansa valmiiksi ja tuotantoon.

Teknologian on oltava sama kaikissa autoissa, että ne puhuisivat samaa kieltä. Tietovaihdon väli voi olla autoilla 300 metriä, autot lähettäisivät dataa toisten autojen vauhdista, sijainnista ja suunnasta jopa kymmenen kertaa sekunnissa.

Japanissa Toyotalla on samankaltainen teknologia jo 100 000 autossa.

USA:n maanteiden turvallisuusvirasto on laskenut, että teknologia maksaisi noin 135-300 dollaria autolta, mutta samalla se voisi estää jopa 600 000 onnettomuutta, jolloin säästöä tulisi vuosittain 71 miljardia dollaria. Mitään päätöstä teknologian hyväksymisestä ei ole, mutta Reutersin mukaan sellainen annetaan näillä näkymin joulukuussa.

Julkaistu: 17.4.2018