Toyota GR Supran mallisto laajenee 2.0-litraisella turbomoottorilla
Autot ja liikenne
Toyota GR Supran mallisto laajenee 2.0-litraisella turbomoottorilla
Vuosi sitten Detroitin autonäyttelyssä esitelty Toyota GR Supra kokee mallistonsa ensimmäisen muutoksen, kun uusi 2.0-litrainen turboahdettu moottori esitellään. Kolmilitraisen, kuusisylinterisen voimanlähteen alapuolelle esiteltävä moottori laajentaa GR Supran mallistoa ja laajentaa potentiaalista asiakaskuntaa.
1Kommenttia
Julkaistu 15.1.2020
Tuulilasi

GR Supra on TOYOTA GAZOO Racingin kehittämä täysiverinen urheiluauto, joka voidaan tarjota uuden moottorivaihtoehdon myötä entistä useammalle.

Uusi 2.0-litrainen moottori on suora, nelisylinterinen bensiinimoottori, joka on varustettu yhdellä twin-scroll-pakokaasuahtimella. Vaihteistona on kahdeksanvaihteinen ZF:n valmistama automaattivaihteisto, jonka tehtävänä on välittää hallitusti tiehen 190 kW:n / 258 hv:n huipputeho ja 400 Nm:n huippuvääntö aina (elektronisesti rajoitettuun) 250 km/h huippunopeuteen asti. WLTP-mittaustavan mukainen CO₂-päästötaso asettuu välille 156 - 172 g/km.

Uuden moottorin isoveljeään pienempi koko ja alhaisempi paino tuovat uudenlaisia etuja GR Supralle. Auto on jopa 100 kg kolmilitraista mallia kevyempi ja moottorin pienempi koko mahdollistaa sen sijoittamisen taaemmaksi. Tällöin saavutetaan ideaali 50/50-painonjakauma eteen/taakse. Tämä edesauttaa auton reagointia, ketteryyttä sekä inspiroivaa ajettavuutta ääritilanteissa.

”Saavuttaaksemme erinomaisen ohjailtavuuden ja tasaisen varman kaarrekäyttäytymisen teimme paljon töitä auton omamassan alentamiseksi tähdäten samalla 50/50-painonjakaumaan. Tämä sai aikaan useita haasteita projektin aikana, mutta emme halunneet tehdä kompromisseja”, kertoo GR Supran pääinsinööri Tetsuya Tada.

Myös uudella moottorilla varustettuna GR Supran akselivälin ja raideleveyden välinen suhde on tavoiteltu 1,55.

Uudellakin moottorivaihtoehdolla GR Supran varustelu on erittäin kattava. Täysi TSS-turvavarustelu sisältäen mm. Pre-Collision -järjestelmän automaattisella hätäjarrutuksella, kaistavahti, automaattiset kaukovalot ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän. Samoin varusteluun kuuluu myös aina LED-ajovalot, Alcantara-verhoilu, 8,8” näytöllä varustettu multimediajärjestelmä ja navigointi sekä Smart Entry & Start -avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä.

Varustelua voi halutessaan täydentää Sport-paketilla, joka lisää yhtälöön isommat Brembon jarrut, takatasauspyörästön luistonrajoittimen sekä adaptiivisen jousitusjärjestelmän (AVS).

Toyota GR Supran vastaanotto Euroopassa on ollut erinomainen. Vuoden 2019 loppuun mennessä GR Supraa on myyty jo yli 1 150 autoa. Lisäksi malli on saavuttanut lukuisia palkintoja mukaan lukien saksalaisen Kultainen Ohjauspyörä -palkinnon voittaen mm. uuden Porsche 911 -mallin ja BMW:n 8-sarjalaisen.

Uuden mallin ennakkomyynti käynnistyy Suomessa hinnaston julkaisun myötä vielä tammikuun aikana ja ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kesällä 2020.

1 kommentti