Tuulilasi

Toyota esittelee uuden vetyautokonseptinsa - jopa 1000 kilometriä tankillisellaToyota esittelee uuden vetyautokonseptinsa - jopa 1000 kilometriä tankillisella

Toyota Motor tulee pian julkistamaan polttokenno-tekniikkaan perustuvan konseptivetyautonsa, jonka toimintasäde on yhtiön mukaan 50 % pidempi kuin sen nykyisen vetyauton.
Kuvat Toyota

Fine-Comcort Conceptilla pitäisi pystyä ajamaan 1000 kilometriä, kun nykyisellä 2014 julkistetulla vetyautosedanilla Mirailla pystyy ajamaan yhdellä tankkauksella 650 kilometriä.

Tokion autonäyttelyssä esiteltävässä konseptiautossa tulee olemaan myös tekoälyominaisuuksia sekä autonomisen ajamisen tekniikkaa. Autoon mahtuu kuusi matkustajaa.

Toyota jatkaa edelleen tällä tiellä, vaikka litium-ioniakkujen hinnat ovat tulleet paljon alas ja monet autonvalmistajat uskovat enemmän sähköautoihin ja hybrideihin.

Japanissa on asetettu tavoitteeksi, että sen tiestöllä olisi vuoteen 2020 mennessä 40 000 vetyautoa, nyt niitä on vain noin 2000. Bloomberg New Energy Finance arvelee kuitenkin, että tavoitellusta määrästä tullaan saavuttamaan vain noin 60 %.

Toyotan omistama Lexus esitteli koseptivetyautonsa 2015, mutta se ei ole vielä markkinoilla.

Vetyautojen tankkaus sujuu vain kolmessa minuutissa ja niillä on selkeästi pidempi toimintasäde kuin sähköautoilla, mutta ongelmana on edelleen tankkausasemien vähäinen määrä.

Toyota tuo myös toisen samaan teknologiaan perustuvan auton Tokioon, se on Sora niminen konseptibussi, joka imee sisäänsä 79 matkustajaa.

Julkaistu: 18.10.2017