Toyota esittelee toisen sukupolven vetyautonsa Mirain
Autot ja liikenne
Toyota esittelee toisen sukupolven vetyautonsa Mirain
Tänä vuonna 46. kertaa järjestettävän Tokion autonäyttelyn kantavana teemana on ”avoin tulevaisuus”. Perinteisesti Tokion autonäyttelyssä on suunnattu katse ennakkoluulottomasti tulevaisuuteen. Ei ole varsinaisesti siis ihme, että autoalan ollessa kenties suurimmassa murroksessaan sitten nykymuotoisen autoteollisuuden kehittymisen näyttely ei petä tällä saralla.
2Kommenttia
Julkaistu 22.10.2019
Tuulilasi

Liikenteen sähköistyminen ja ajamisen automatisoituminen samoin kuin uudenlaiset liikkumisen muodot ovat vallanneet entisestään alaa perinteisiltä automalleilta ja niiden ensiesiintymisiltä.

Uuden sukupolven Toyota Mirai

Toyota oli etulinjassa jo vuonna 2014 esitellessään ensimmäisen Toyota Mirai -mallin. Nyt maailman ensi-iltansa saa toisen sukupolven Mirai, joka vie päästöttömän polttokennoteknologian uusiin ulottuvuuksiin. Mirai on ollut ennen kaikkea lähetti, joka on kantanut viestiä puhtaan ja kestävän tulevaisuuden puolesta. Se on näyttänyt, että vedyllä on sijansa tulevaisuuden käyttövoimissa - jopa 500 km toimintamatka, polttoaineen tankkaus kestää vain muutaman minuutin ja auton ainoat lähipäästöt ovat puhdasta vettä. Vuodesta 2014 Miraita on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 000 kappaletta ennen kaikkea sellaisiin paikkoihin ja rooleihin, joissa ne voivat tehokkaimmin toimia tulevaisuuden vety-yhteiskunnan puolestapuhujina.

Tämä on kuitenkin ollut vain alkua: Tokion autonäyttelyssä esiteltävä uuden sukupolven Toyota Mirai vie edistyksen uudelle tasolle niin teknisesti, dynaamisessa suorituskyvyssä kuin muotoilussakin.

Vuonna 2020 markkinoille saapuva uutuusmalli suuntaa jo olemassa oleville markkinoille Japaniin, Pohjois-Amerikkaan sekä tiettyihin Euroopan maihin. Energiatehokkuus on erittäin tärkeää myös polttokennoautoissa, ja Toyota tähtää 30 % parannukseen niin polttokennojärjestelmän hienosäätämisen, uusien innovaatioiden sekä isompien vetysäiliöiden käytöllä.

Uusi Toyota Mirai, tärkeimmät tekniset tiedot:

Pituus [mm] 4 975

Leveys [mm] 1 885

Korkeus [mm] 1 470

Akseliväli [mm] 2 920

Vetotapa Takaveto

Paikkamäärä Viisi (5) henkilöä

Toimintamatka noin 30 % enemmän kuin 1. sukupolven Mirailla

Toyota e-Palette ”Tokyo 2020 version”

Vuonna 2018 ensimmäisen kerran esitelty Toyota e-Palette saa jatkoa erikoisversion muodossa. Tokion olympialaisia ja paralympialaisia varten valmistetaan 20 kappaleen erikoiserä, joka kantaa nimeä ”Tokyo 2020 version”.

Automaattisen ajamisen SAE-tasolle 4 yltävä ajoneuvo kykenee liikkumaan maksimissaan 20 km/h -nopeuksilla myös olympia- ja paralympiaurheilijoiden vaatimukset täyttäen: ajoneuvoon on helppo kulkea, suuret ovet ja kulkurampit helpottavat liikkumista, istuimet ja kaiteet sopivat kaikille kokoon katsomatta ja myös näkövammaisten tarpeet on otettu mahdollisimman tarkasti huomioon mm. värivalinnoilla.

2 kommenttia