Toyota Corolla Cross – Miltä kuulostaisi nelivetoinen hybridi-Corolla? Ainesta uudeksi kansansuosiksi?
Autot ja liikenne
Toyota Corolla Cross – Miltä kuulostaisi nelivetoinen hybridi-Corolla? Ainesta uudeksi kansansuosiksi?
Toyota Corolla on Suomen myydyin automalli jo toista vuotta putkeen, ja nyt Corollasta tuodaan markkinoille trendikäs katumaasturiversio.
5Kommenttia
Julkaistu 22.3.2022
Tuulilasi

Onko tässä Suomen seuraava kansansuosikki? Toyota Corolla on Suomen myydyin automalli jo toista vuotta putkeen, ja nyt Corollasta tuodaan markkinoille trendikäs katumaasturiversio. Eurooppa on markkina-alue, joka saa nauttia uudesta Corolla Crossista vasta viimeisten joukossa. Malli on jo ollut myynnissä Yhdysvalloissa. Eurooppa-versiota viilataan kuitenkin melko voimakkaasti, jotta se sopisi paremmin paikalliseen makuun. Euromallin ajovalot ja voimalinjavaihtoehdot poikkeavat USA-mallista.

Corolla Cross asettuu nykyisen C-HR:n ja RAV4:n väliin, jossa kieltämättä onkin tilaa uudelle mallille. C-HR on ollut menestys Suomessa, mutta erityisen tilavaksi autoa ei voi kehua. RAV4 puolestaan on jo sen verran isompi ja kalliimpi malli, ettei se välttämättä sovi kaikkien lompakolle.

Pituutta uudella Corolla Crossilla on 4 460 mm. Se on muutaman sentin enemmän kuin luokan mittarina pidetyllä Nissan Qashqailla. Corolla Cross astuu siis samoille apajille, joilla Qashqai on aiempina vuosina dominoinut. Leveyttä maasto-Corollalla on 1 825 mm, korkeutta 1 620 mm ja akseliväliä 2 640 mm. Toyota lupailee mallille perhekäyttöön soveltuvia tiloja.

Corolla Crossia tarjotaan ainoastaan hybridinä, niin kuin Toyotan nykymallistolle tyypillistä on. Kun Nissan saa kesällä tuotua markkinoille e-Power-hybridinsä Qashqaista, on mielenkiintoista nähdä, kuinka näiden kahden automalllin kilpailuasetelmat asettautuvat.

Hybridijärjestelmä on Toyotan viidennen sukupolven mallia, joka on siis uudempaa tekniikkaa kuin nykyisessä Corollassa. Crossin hybridissä käytetään kaksilitraista bensiinimoottoria. Etuvetoversiossa tehoa on tarjolla 197 hv, jonka turvin nollasta sataan kiihdytys sujuu 8,1 sekunnissa.

Lisäksi tarjolla on neliveto, jossa taka-akselilla sijaitsee toinen, 30,6 kW tehoa tarjoava sähkömoottori. Suoraa mekaanista yhteyttä akseleiden välillä ei siis ole. Kiihdytysarvot paperilla ovat samat etuvedon ja nelivedon välillä.

Täysdigitaalinen mittaristo vakiona

Uutuutena Toyotan malleissa Corolla Crossiin tarjotaan vakiona täysdigitaalista mittaristoa, joka on kooltaan 12,3 tuumaa.

Mittariston ohjelmisto ja rauta sen takana ovat täysin uusia – järjestelmään luvataan monipuoliset muokkausominaisuudet sekä paljon tietoa esimerkiksi kulutuksesta sekä hybridijärjestelmän toiminnasta.

Myös tiedoviihdejärjestelmä on uusi, ja se tarjoaa mm. mahdollisuuden yhdistää auto puhelimeen sovelluksen avulla. Muutoin ohjaamon yleisilme ja materiaalit ovat tutun oloisia nykyisestä Corollasta.

Turvavarusteiden puolella Corolla Crossiin tarjotaan Toyotan uusimmat ajo- ja turva-avustimet. Turvallisuusjärjestelmät tukevat OTA-päivityksiä, jotta turvaominaisuudet voidaan päivittää useampaan kertaan auton elinkaaren aikana.

Nelivetoinen hybridi-Corolla on sellainen malli, jonka takia monella Toyota-asiakkaalla on jo valmiiksi ostohousut jalassa. Vaikka malli esiteltiin jo joulukuun alussa 2021, rantautuu Corolla Cross siis Eurooppaan ja samalla Suomeen vasta syksyllä 2022.

5 kommenttia