Tuulilasi

Toyota C-HR:n tuotanto käynnistyi tänään Turkissa


Toyotan uuden crossoverin tuotanto on alkanut tänään Turkissa. Kaikki ympäri maailmaa myytävät C-HR:t tulevat myös Turkista.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Turkki on ollut pitkään tärkeä maa Toyotan eurooppalaisessa autotuotannossa. Maassa rakennetaan tällä hetkellä C-HR:n lisäksi myös Corollaa ja Versoa. Toyotan Turkin tuotantomäärä on ollut 150 000 autoa vuodessa. Japanilaismerkin on myös tarkoitus laajentaa tuotantoa nykyisestä.

C-HR julkistettiin keväällä Geneven autonäyttelyssä. Se perustuu Toyotan uudelle modulaariselle TNGA-pohjalevylle. C-HR on myös ensimmäinen Toyotan TNGA:n pohjalle tehtävä malli, joka valmistetaan Japanin ulkopuolella, kertoo Toyota tiedotteesaan.

C-HR:n hinnat starttaavat Suomessa 26 491 eurosta, mutta edullisin hybridimalli kustantaa peräti 30 775 euroa. Toyotalle löytyy kilpailua markkinoilta tuoreen Kia Niron muodossa, joka on myös crossover-korinen hybridimalli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.11.2016