Tuulilasi

Top Gearin juontajaparille 3 kuukauden ajokielto Ranskassa

Top Gearin juontajaparille 3 kuukauden ajokielto Ranskassa
Arvostetun auto-ohjelma Top Gearin juontajakaksikolla ei ole asiaa rattiin Ranskassa lähikuukausien aikana.
Kuvat Top Gear Live

Brittisarjan isännille, Jeremy Clarksonille ja Richard Hammondille, napsahti syksyllä kolmen kuukauden ajokielto ylinopeudesta.

Clarkson kertoi kiellosta kirjoituksessaan The Sun -lehdessä noin kuukausi sitten. Ihme kyllä asia nousi yleisempään tietoisuuteen vasta viime viikolla useiden autosivustojen tartuttua Final Gear -autofoorumilla julkaistuun artikkelikopioon.

Clarkson ja Hammond olivat matkalla kuvaamaan uusinta Top Gearin dvd-julkaisua, kun he kärähtivät reippaasta ylinopeudesta. Clarksonin Aston Martin Vanguishin ittari näytti 141 km/h 90-alueella ja Hammondin Porsche 911 GT3:n 143 km/h. Clarksonin mukaan ylinopeus oli vahinko, sillä he eivät olleet huomanneet tietullia edeltävää nopeusrajoitusta.

Viranomaiset eivät tätä kuitenkaan nielleet, vaan lätkäisivät kaksikolle sakot siihen paikkaan ja asettivat heidät kolmen kuukauden ajokieltoon.

"Olimme moottoritienposkessa rahattomina, ja ilman oikeutta ajaa Astonia ja Porschea. Tämä ei ollut maailman loppu, koska kuvausryhmä tuli apuun, mutta jos matkustaisit yksin, olisit pahassa pulassa", Clarkson kertoo.

"Vinkki: jos aiot ajaa ylinopeutta, älä tee sitä Ranskassa."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 18.11.2013
Kommentoi »