Tuulilasi

Tommi Mäkinen: Toyotan WRC-auton kehitystyö tapahtuu Keski-Suomessa


Tommi Mäkinen on nimitetty Toyotan WRC-toiminnan tallipäälliköksi, ja sen myötä japanilaismerkin rallitoimintaa pyöritetään Mäkisen kotipaikkakunnalla Puuppolassa.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Toyotan rallitiimin nimi on Toyota Gazoo Racing. Vaikka WRC-tallin pyörittäminen ja auton kehitystyö tapahtuvat Suomesta käsin, on tallin kotipaikaksi rekisteröity Japani. Työtilat ja suunnittelutoimisto vuodeksi 2016 ovat sijoitettu Puuppolaan, jossa Tommi Mäkinen Racing toimii.

Mäkinen kuitenkin kertoo Toyotan tiedotteessa, että vuodeksi 2017 talli kartoittaa myös muita vaihtoehtoja tiimin sijainnille. Toyota Gazoo Racing hakee parhaillaan henkilöstöä tallin pyörittämiseen. Talli ei ole myöskään vielä valinnut kuljettajiaan vuodelle 2017, jolloin tiimi starttaa WRC:ssä.

Tommi Mäkinen hyödyntää WRC-tiimissään paljon suomalaisosaamista. Tiimin operatiivinen johtaja on Lauri Riipinen, ja urheilutoiminnan johtajana toimii Jarmo Lehtinen. Teknisessä tiimissä, joka vastaa suunnittelusta ja kehitystyöstä, työskentelevät Michael Zotos, Tom Fowler, Mikko Ruoho ja Simon Carrier.

Ennakkoon on spekuloitu paljon, mikä on Saksassa sijaitsevan Toyota Motorsport GmbH:n rooli japanilaismerkin WRC-projektissa. TMG suunnittelee ja rakentaa Toyota Gazoo Racingille Yaris WRC:n moottorit.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.12.2015