Apu

Tommi Mäkinen: renkipäivät ja rallia


Rallilegendan maatilalla puidaan elokuussa viljat ja ystävien kuulumiset.
Kuvat Jaakko Jaskari

Ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen ja muut suomalaiset rallilegendat olivat tänään innoissaan kuin pikkupojat, kun Neste Oil polkaisi käyntiin Suomen MM-rallin 20-vuotiskumppanuuden kunniaksi näytösluonteisen kaupunkiajokisan, Neste Oil Rally Helsinki Battlen, Hietalahdentorin maisemissa.

Tommi Mäkisen oma kesä on mennyt hellesäiden ansiosta leppoisasti, vieraita kestittäen ja välillä järvellä nauttien.

Elokuussa Mäkisen maatilalla Puuppolassa alkavat sadonkorjuutyöt. Perinteisiin kuuluu, että muualla asuvat ja eri aloilla työskentelevät ystävät tulevat Mäkisen tilalle pitämään elonkorjuu- ja renkipäiviä.

– Meitä on aina semmoinen viisi tai kuusi miestä, ja vietämme yhdessä muutaman päivän. Siihen kuuluu kaikenlaista erilaista ohjelmaa. Normaalin maatilan töitä ilman muuta, puintiasioita.

Siinä sivussa puidaan tietysti myös kaikkien elämäntilanteet.

– Rengit pannaan napakasti töihin. Mutta ne on aina pikkasen villejä sitten ilta-aikaan, jolloin on savusaunat ja muut. Ne ei perhana osaa mennä nukkumaan ajoissa, että ne saisi ajoissa aamulla ylös, Mäkinen nauraa.

Ex-kuski viihtyy WRC-rallin maailmassa edelleen tiiviisti. Lopetettuaan ajamisen 2003 Mäkinen on pyörittänyt omaa Tommi Mäkinen Racing -firmaansa, työskennellyt japanilaisen autonvalmistajan Subarun kanssa ja ollut mukana myös siviiliautopuolen kehityksessä ja lanseerauksissa.

– Nyt minulle on tulossa delegaatio Japanista, sellainen 25 hengen ryhmä.

Julkaistu: 26.7.2014