Tommi Korpela tekee tietokirjaa perhokalastuksesta: "Harmi, että Hissu on mukana"
Puheenaiheet
Tommi Korpela tekee tietokirjaa perhokalastuksesta: "Harmi, että Hissu on mukana"
Tommi Korpela on heittäytynyt kirjoittamaan tietokirjaa perhokalastuksesta ystävänsä Kari Hietalahden kanssa. Hän povaa siitä pilke silmäkulmassa ensi vuoden Tieto-Finlandia-menestystä.
Julkaistu 25.10.2019
Apu

Näyttelijä Tommi Korpela kuvaa Makkari-tv-sarjaa sekä Metsäjätti-­elokuvaa ja kirjoittaa tietokirjaa perhokalastamisesta ystävänsä Kari Hietalahden kanssa.

– Se on ensi vuoden Tieto-Finlandia-voittaja. Harmi, että Hissu on mukana, hän laskee kirjan tasoa. Eikä puhuta vielä siitä, koska pitää olla valmista, kiireinen mies vitsaili Marian paratiisi -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.

Korpelalla ja hänen vaimollaan Elina Knihtilällä oli molemmilla rooli elokuvassa.

– Vietimme kesän Virossa kuvauksissa. Siellä on kuvattu jo niin monta elokuvaa, että virolainen työryhmä on tullut tutuksi, osaksi yhteistä elokuvaperhettä, Korpela sanoi.

– Zaidan kanssa on aina juhlaa tehdä elokuvaa. Hän on erityislaatuinen ohjaaja, Tommi Korpela ja Elina Knihtilä hehkuttivat.

– Kaikki Viitalan siskokset ovat ­minulle tuttuja, ja teen tällä hetkellä Annan kanssa käsikirjoitusta. Se on muhinut jo pari vuotta, ja nyt se ­tuotetaan, Armi Toivanen iloitsi.

Pihla Viitala näyttelee pää­roolissa Maria Åkerblomia. – Syksy menee ­jälkitöissä, sen jälkeen suunnittelen esimerkiksi valokuvauskurssia ja sienestystä. Teen aika mummoasioita.

Pihlan isosisko Anna Viitala käsi­kirjoitti Marian paratiisin ja pikkusisko Kaisla ­tuotti. Kuvassa­ Kaisla Viitala ja puoliso ­Daniel Kuitunen.

Ohjaaja Zaida Bergroth kertoi, että häneen otti yhteyttä moni ihminen, jolla on ollut läheisiä yhteyksiä Maria Åkerblomiin.

Saga Sarkola on näyttelijä Jonna Järne­feltin tytär.

– On ihanaa, ettei äidille tarvitse seli­tellä asioita. Hän on tyyppi, joka on aina tukenani.

– Elokuva on raju ja vallankäyttö rankka teema. Silti on hyvä, että sellaisesta kerrotaan. Oli tärkeää, että meillä oli ihanaa, kun kamerat eivät käyneet, ­Satu Tuuli Karhu sanoi.

Krista Kosonen näyttelee ­parhaillaan HBO:lla nähtävässä Beforeigners-sarjassa viikinkinaista.

Kommentoi »