Apu

Tommi Korpela tekee tietokirjaa perhokalastuksesta: "Harmi, että Hissu on mukana"

Tommi Korpela tekee tietokirjaa perhokalastuksesta: "Harmi, että Hissu on mukana"
Tommi Korpela on heittäytynyt kirjoittamaan tietokirjaa perhokalastuksesta ystävänsä Kari Hietalahden kanssa. Hän povaa siitä pilke silmäkulmassa ensi vuoden Tieto-Finlandia-menestystä.
Julkaistu: 25.10.2019
Näyttelijä Tommi Korpela kuvaa Makkari-tv-sarjaa sekä Metsäjätti-­elokuvaa ja kirjoittaa tietokirjaa perhokalastamisesta ystävänsä Kari Hietalahden kanssa.
– Se on ensi vuoden Tieto-Finlandia-voittaja. Harmi, että Hissu on mukana, hän laskee kirjan tasoa. Eikä puhuta vielä siitä, koska pitää olla valmista, kiireinen mies vitsaili Marian paratiisi -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.
Korpelalla ja hänen vaimollaan Elina Knihtilällä oli molemmilla rooli elokuvassa.
– Vietimme kesän Virossa kuvauksissa. Siellä on kuvattu jo niin monta elokuvaa, että virolainen työryhmä on tullut tutuksi, osaksi yhteistä elokuvaperhettä, Korpela sanoi.
– Zaidan kanssa on aina juhlaa tehdä elokuvaa. Hän on erityislaatuinen ohjaaja, Tommi Korpela ja Elina Knihtilä hehkuttivat.
– Kaikki Viitalan siskokset ovat ­minulle tuttuja, ja teen tällä hetkellä Annan kanssa käsikirjoitusta. Se on muhinut jo pari vuotta, ja nyt se ­tuotetaan, Armi Toivanen iloitsi.
Pihla Viitala näyttelee pää­roolissa Maria Åkerblomia. – Syksy menee ­jälkitöissä, sen jälkeen suunnittelen esimerkiksi valokuvauskurssia ja sienestystä. Teen aika mummoasioita.
Pihlan isosisko Anna Viitala käsi­kirjoitti Marian paratiisin ja pikkusisko Kaisla ­tuotti. Kuvassa­ Kaisla Viitala ja puoliso ­Daniel Kuitunen.
Ohjaaja Zaida Bergroth kertoi, että häneen otti yhteyttä moni ihminen, jolla on ollut läheisiä yhteyksiä Maria Åkerblomiin.
Saga Sarkola on näyttelijä Jonna Järne­feltin tytär.
– On ihanaa, ettei äidille tarvitse seli­tellä asioita. Hän on tyyppi, joka on aina tukenani.
– Elokuva on raju ja vallankäyttö rankka teema. Silti on hyvä, että sellaisesta kerrotaan. Oli tärkeää, että meillä oli ihanaa, kun kamerat eivät käyneet, ­Satu Tuuli Karhu sanoi.
Krista Kosonen näyttelee ­parhaillaan HBO:lla nähtävässä Beforeigners-sarjassa viikinkinaista.
Kommentoi »