Töitä etsivä Susanna Ruotsalainen: Julkisuus on vaikuttanut työnsaantiin
Puheenaiheet
Töitä etsivä Susanna Ruotsalainen: Julkisuus on vaikuttanut työnsaantiin
Susanna Ruotsalainen on etsinyt kevään ajan ensimmäistä kertaa elämässään töitä. Markkinoinnin ammattilainen epäilee, että julkisuus on vaikuttanut työpaikan saamiseen.
Julkaistu 20.5.2014
Apu

Susanna Ruotsalainen odottelee parhaillaan työkuvioden ratkeamista.

- Mikään ei ole vielä varmaa, mutta lähipäivinä ratkeaa, suuntaanko seuraavaksi hyvin miesvaltaiselle alalle. Tulen miesten kanssa hyvin toimeen, joten se ei ole ongelma. Pidän itseäni hyvänä jätkänä, Susanna kertoi eilen Nestlé Healthy Kids -ohjelman julkistamistilaisuudessa Olympiastadionilla.

Susanna pääsisi uudessa työssään tekemään työtä myös markkinoinnin ja brändäyksen parissa. Hänellä on siihen Amerikassa suoriettu yliopistotason tutkinto. Susannalla on alalta myös vuosien työkokemus.

- Olen ollut todella turhautunut pitkään, kun olen etsinyt oman alan työtä. Iltaisin olen nukkumaan mennessä miettinyt, että mitä helkkaria alan seuraavaksi tekemään. Olen käynyt jonkun verran työhaastatteluissa, mutta prosessit ovat pitkiä ja olen odotellut, mikä menee maaliin asti.

Töiden hakeminen on Susannalle uutta, sillä niitä toimeliaalla naisella on aina riittänyt. Hän on etsinyt aktivisemmin uutta päivätyötä tämän vuoden ajan.

- Olen hakenut töitä viimeksi, kun valmistuin yliopistosta. Sen jälkeen minua on aina pyydetty seuraavaan työpaikkaan.

Susanna arvelee, että julkisuudella on voinut vaikutus työnhakuprosessissa. Susanna seurusteli jonkin aikaa Matti Nykäsen kanssa. Hän on ollut mukana muun muassa Diili-ohjelmassa.

- En ole tyhmä, ettenkö ajattelisi, ettei julkisuudella olisi työnhaussa merkitystä. En ole ottanut kuitenkaan selvää, onko se vaikuttanut päätöksiin niissä firmoissa, joissa tehtäviin on valittu joku muu. Ymmärrän, että rekrytoijilla voi olla vääriä ennakkoluuloja tai sitten he eivät halua turhaa julkisuutta. Osa yrityksistä, joissa olen työskennellyt ja joihin olen hakenut ovat olleet konservatiivisia. En välttämättä halua enää sellaiseen, sillä en pidä itseäni kovin konservatiivisena ihmisenä.

Kommentoi »