Tuulilasi

Toisen sukupolven Nissan Leaf – 40 kWh akku ja hinta Yhdysvalloissa 29 000 dollaria


Nissan Leafin tarkat tekniset tiedot vuotivat nettiin Nissaneita myyvän autokaupan sivustolla. Dokumenteista saadut tiedot paljastavat paljon tietoja tulevasta toisen polven sähköautosta.
Kuvat Nissan

Automedia Autoblog sai kaivettua yhdysvaltalaisen autokauppiaan Autobytelin sivustolta erittäin tarkkoja speksejä tulevasta Nissan Leafista. Dokumentit olivat vuotaneet ilmeisesti vahingossa autokauppiaan verkkosivuille. Tiedot ovat sittemmin poistettu sivustolta.

Vuototiedot vahvistavat tiedot siitä, että Nissan Leafin perusmallissa on 40 kWh akku. Tämä on noin 10 kWh enemmän kuin vanhassa, vielä myynnissä olevassa Nissan Leafissa. Dokumentit eivät kuitenkaan kerro sitä, onko Leafista tulossa isommalla akulla varustettu 60 kWh malli.

Toisen sukupolven perus-Leafin hinnat starttaavat Yhdysvalloissa erittäin alhaisesta 29 990 dollarista eli noin 25 600 eurosta. Tämä tarkoittaa, että Leafista olisi tulossa markkinoiden halvin massavalmistettu sähköauto. Vertailun vuoksi Tesla Model 3:n edullisin malli maksaa 35 000 dollaria ja edullisin Chevrolet Bolt 37 000 dollaria ilman avustuksia.

Yhdysvaltojen hinnoista ei voi suoraan sanoa, paljonko toisen sukupolven Leaf maksaisi Suomessa, mutta vertaamalla vanhan Leafin hintoja Yhdysvalloissa ja Suomessa suuruusluokka voisi löytyä. Edullisin 30 kWh -akkuinen Leaf maksaa Suomessa 36 760 euroa ja Yhdysvalloissa 30 680 dollaria. Tästä päätellen toisen sukupolven Leaf 40 kWh akulla voisi maksaa Suomessa noin 35 000–37 000 euroa.

Vuotaneista dokumenteista paljastui myös, että Nissan Leafin sähkömoottori tuottaa 147 hevosvoimaa ja 320 Nm vääntöä. Uusi Leaf painaa 1 557 kg, ja sen kokonaispituus on 4 481 mm. Akseliväliä on 2 700 mm, mikä on varsin paljon Golf-kokoluokan autossa. Auton tavaratilaksi ilmoitetaan peräti 668 litraa, mutta sen mittaustapa ei vastaa eurooppalaista VDA-yksikköä. Voi olla, että tavaratilan lisäksi auton keulassa on Teslan tapaan toinen tavaratila, joka lisää litramääriä.

Nissan paljastaa toisen sukupolven Leafin virallisesti 6. syyskuuta. Joudumme odottamaan siihen asti lisää virallisia tietoja japanilaismerkin tulevasta sähköautosta.

Lähde: Autoblog

Julkaistu: 10.8.2017