Tuulilasi

Toinen pidätetty Nissanin johtaja puolustaa Carlos Ghosnia: ”Kaikki on tehty asianmukaisesti”

Toinen pidätetty Nissanin johtaja puolustaa Carlos Ghosnia: ”Kaikki on tehty asianmukaisesti”
Nissanin johtohenkilöihin kuuluva Greg Kelly puolustaa pidätettyä entistä hallituksen puheenjohtajaa Carlos Ghosnia. Myös Kelly pidätettiin samaan aikaan epäiltynä taloudellisista väärinkäytöksistä.
Julkaistu: 25.11.2018

Kellyn mukaan Ghosnin palkkiot on maksettu asianmukaisesti, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK. Omasta puolestaan asiasta nyt ensi kertaa puhunut Kelly kertoi, että on toiminut Nissanin edun mukaisesti, eikä ainoastaan seurannut sokeasti Ghosnin käskyjä.

Ghosnin ja Kellyn uskotaan japanilaissyyttäjien mukaan yhdessä salaliitossa suunnitelleen Ghosnin palkkioiden pimittämisen, noin 10 miljoonasta eurosta puolet olisi jätetty ilmoittamatta vuodesta 2010 alkaen. Yhtiön mukaan kaksikkoa on tutkittu sisäisesti myös muista väärinkäytöksistä.

”Carlos Ghosnin palkkioista on keskusteltu Nissanin johtoportaan kanssa ja ne on suoritettu asiaankuuluvasti. Itse olen toiminut koko ajan vain Nissanin etua ajatellen”, Kelly sanoi.

Nissanin johtokunta päätti torstaina yksimielisesti erottaa sekä Ghosnin että Kellyn tehtävistään. Molemmat pidätettiin, kun Nissanin sisäisessä tutkinnassa paljastui palkkioiden pimittämistä sekä myös yhtiön rahojen käyttöä omiin tarkoitusperiin.

Kommentoi »