Toimituksen Välimeri-suosikit
Matkailu
Toimituksen Välimeri-suosikit
ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Kevään kunniaksi toimitus listasi omat suosikkinsa Välimerellä. Ah, olisipa jo kesä!
Julkaistu 7.5.2014
Mondo

Minttu Poutanen

Lähes kaikki rakastavat Nizzaa, mutta Ranskan Rivieralla oma suosikkini on ehdottomasti Marseille, josta löytyy entisen ­työläiskaupungin rosoa, kulttuurien sekamelskaa ja Ranskan parasta katutaidetta. Kiertele vanhassa satamassa sekä Le ­Panierin korttelissa ja käy lounaalla kalakauppa La Boîte a Sardinessa (laboiteasardine.com).

Pekka Hiltunen

Sloveniallakin on oma suikale Adrian­merta. Pieni maa on kuin tehty retkeilyyn ja kiertelyyn, ja reissuun kannattaa yhdistää käynti rannikolla, jonka söpöin kaupunki on Piran. Hyviä kalaruokia, keski­aikaisia kujia, meritunnelmaa. Aurinkorantaa löytyy Portorozista ja Izolasta, mutta paremmille loikoilurannoille pääsee naapurissa Kroatiassa.

Kati Kelola

Andalusian Sevilla on Euroopan parhaiten säilyneitä salaisuuksia ja ehdottomia lempikaupunkejani. Sevillan salaisuus on tunnelmassa: kaupunki on viehättävä sekoitus maurilaista historiaa ja "syvää" Espanjaa. Istahda nauttimaan vaikkapa 1670 perustettuun El Rinconcillo -tavernaan (elrinconcillo.es) tai trendikkään La Alamedan alueen moderniin Bar Antojoon (equipompuntor.com).

Hanna Kahranaho

Rakastan Istanbulia. Trendikkäästä Cihangirin kaupunginosasta löytyy tunnelmallisia kahviloita, erinomaista ruokaa sekä shoppailtavaa. Aloita aamu­palalla Van kahvalti Evissä (Defterdar Yokuşu 52), jatka kohti Karaköytä ja poikkea putiikeissa. Illalla syö boheemissa Smyrna Caféssa (Akarsu Caddesi 29) ja bailaa yö ravintola Kikissä (kiki.com.tr). 

Kommentoi »