Mondo

Toimituksen Välimeri-suosikit

Toimituksen Välimeri-suosikit
ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Kevään kunniaksi toimitus listasi omat suosikkinsa Välimerellä. Ah, olisipa jo kesä!
Julkaistu: 7.5.2014

Minttu Poutanen

Lähes kaikki rakastavat Nizzaa, mutta Ranskan Rivieralla oma suosikkini on ehdottomasti Marseille, josta löytyy entisen ­työläiskaupungin rosoa, kulttuurien sekamelskaa ja Ranskan parasta katutaidetta. Kiertele vanhassa satamassa sekä Le ­Panierin korttelissa ja käy lounaalla kalakauppa La Boîte a Sardinessa (laboiteasardine.com).

Pekka Hiltunen

Sloveniallakin on oma suikale Adrian­merta. Pieni maa on kuin tehty retkeilyyn ja kiertelyyn, ja reissuun kannattaa yhdistää käynti rannikolla, jonka söpöin kaupunki on Piran. Hyviä kalaruokia, keski­aikaisia kujia, meritunnelmaa. Aurinkorantaa löytyy Portorozista ja Izolasta, mutta paremmille loikoilurannoille pääsee naapurissa Kroatiassa.

Kati Kelola

Andalusian Sevilla on Euroopan parhaiten säilyneitä salaisuuksia ja ehdottomia lempikaupunkejani. Sevillan salaisuus on tunnelmassa: kaupunki on viehättävä sekoitus maurilaista historiaa ja "syvää" Espanjaa. Istahda nauttimaan vaikkapa 1670 perustettuun El Rinconcillo -tavernaan (elrinconcillo.es) tai trendikkään La Alamedan alueen moderniin Bar Antojoon (equipompuntor.com).

Hanna Kahranaho

Rakastan Istanbulia. Trendikkäästä Cihangirin kaupunginosasta löytyy tunnelmallisia kahviloita, erinomaista ruokaa sekä shoppailtavaa. Aloita aamu­palalla Van kahvalti Evissä (Defterdar Yokuşu 52), jatka kohti Karaköytä ja poikkea putiikeissa. Illalla syö boheemissa Smyrna Caféssa (Akarsu Caddesi 29) ja bailaa yö ravintola Kikissä (kiki.com.tr). 

Kommentoi »