Toimittaja Maria Veitola arvioitiin bikineissä: "Olo kuin milläkin lihakimpaleella"
Kulttuuri
Toimittaja Maria Veitola arvioitiin bikineissä: "Olo kuin milläkin lihakimpaleella"
Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitolan viime vuosi oli töiden puolesta ahdistava ja rankka.
30.9.2015
 |
Apu

Toimittaja Maria Veitola nähdään syksyllä ruudussa Yökylässä Maria Veitola -sarjassa, jossa hän yöpyy tunnettujen suomalaisten luona. Viimeisimmässä jaksossa Maria joutui kovan haasteen eteen, kun hänet marssitettiin kehonrakentaja Jari "Bull" Mentulan arvioitavaksi pelkät bikinit yllään.

Jälkeen päin ajateltuna tilanne oli juontajan mielestä vähintäänkin absurdi, ja hän joutui punnitsemaan jonkin aikaa siihen suostumistaan.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, etten jumalan tähden voi näyttäytyä bikineissä telkkarissa. Oli minulla millainen vartalo vain, ihmiset arvostelevat sitä joka tapauksessa. Mutta sitten ajattelin, että eihän sillä ole oikeastaan mitään väliä.

– Olin kuin mikäkin lihakimpale Bullin edessä seisoessani. Olihan se aika hauskaa, että ihminen katsoo sinua päästä alaspäin, eikä sitä yhtään kiinnosta, mitä suustasi tulee, Maria Veitola kertoi Hietalahden kauppahallin Food Court Party –illassa Helsingissä.  

Sarjassa Maria astuu muutenkin pois mukavuusalueeltaan. Tulevissa jaksoissa hänet nähdään niin räppäämässä Musta Barbaarin kanssa metrossa kuin tanssimassa paritanssia Teuvo Hakkaraisen kanssa.

Ehkä kaikista mieleenpainuvimman kokemuksen Maria jakoi entisen kansanedustajan Satu Taiveahon kanssa. Sen myötä hän joutui myös pyörtämään mielikuvansa naisesta.

– Yksi sairaimmista kokemuksista oli hiihtoratsastus Satu Taiveahon kanssa. Olin kuvitellut, että Satu on pelkästään jäykkä ja pidättyväinen. Mutta niin vain hän ratsastikin täyttää laukkaa ja ulvoi huutonaurua, kun minä roikuin minisuksilla hänen perässään ja poukkoilin, miten sattuu. En ole ikinä nähnyt Satua niin vapautuneena, kuin minua kiusatessaan. 

Kauhea vuosi

Oman tv-ohjelmansa lisäksi Maria on joutunut kohtaamaan haasteita myös Radio Helsingissä, jonka toimintaa hän on viime vuodet pyörittänyt.

Pahoista rahoitusvaikeuksista kärsinyt radiokanava oli vähällä ajautua kesällä konkurssiin. Viime hetkellä media onnistui kuitenkin keräämään 150 000 euron joukkorahoituksen, jonka ansiosta se pysyi pystyssä. Tiukka taloustilanne on vaivannut väistämättä myös kanavan päätoimittajana työskentelevää Mariaa.

– Viime vuosi oli kauhea, kun konkurssi oli niin lähellä. Näytti siltä, että tilanteesta ei ole mitään ulospääsytietä, ja se tuntui todella ahdistavalta. Ajattelin jo, että kaikki keinot oli käytetty – kunnes sitten aivan viime hetkellä keksimmekin niitä.

Sitten rahoituksen toteutumisen Maria on voinut huokaista hivenen helpotuksesta. Joukkorahoitus on toiminut toistaiseksi paremmin, kuin hän uskalsi etukäteen edes odottaa.

Kiitokseksi osakkeenomistajille järjestettiin alkusyksyllä kahvit rokkiklubi Tavastialla. Tapahtuma sai Mariankin liikuttumaan.

– Oli maailman siisteintä nähdä ne ihmiset. Radiota tehdessään ei ikinä näe ketään. Mutta yhtäkkiä edessäni seisoikin satoja ihmisiä, jotka halusivat auttaa meitä, ja jotka uskoivat meihin. Se oli aivan käsittämätöntä!

Kommentoi »