Keskustan Timo Laaninen on ehtinyt luopua politiikasta monta kertaa, mutta muuttanut hän on ainakin 15 kertaa
Henkilöt
Keskustan Timo Laaninen on ehtinyt luopua politiikasta monta kertaa, mutta muuttanut hän on ainakin 15 kertaa
3h + k + s + khh, 71,5 m², Kerava. Image vieraili Timo Laanisen kotona, jossa kaikki on kävelymatkan päässä.
Julkaistu 12.10.2022
Image

"Ensimmäisen kerran muutimme yhteiseen kotiin vaimoni kanssa vuonna 1978. Se oli opiskelijakämppä Tampereen Hervannassa. 44 vuoden aikana olemme muuttaneet ainakin 15 kertaa, joku muutto voi olla unohtunut. Jos kaipaa ammattimaisen muuttajan vinkkejä, täältä kannattaa kysyä.

Muutot ovat aina liittyneet erilaisiin elämänvaiheisiin. Töiden perässä olemme aikanaan muuttaneet Uudellamaalla Keravalle ja Askolaan. Helsingin sisällä muutimme eri puolille, kun lasten kasvaessa tarvittiin lisää tilaa. Voi siinä jotain vaihtelunhaluakin olla takana.

Keravalla asuimme ensimmäisen kerran 1980-luvulla. Kaksi ja puoli vuotta sitten muutimme takaisin. Asuimme ensin vuoden tuossa vesitornin juurella. Tämän asunnon ostimme puolitoista vuotta sitten. Keravalla kaikki on kävelymatkan päässä: juna-asema, kirjasto, kaupat ja kaupunginvaltuuston kokoukset. Helsingissä kaikkialle piti erikseen lähteä.

Tämä asunto on kahdelle ihmiselle riittävän kokoinen. Meillä on kakkoskoti Kemiön­saarella, joten halusimme mahdollisimman huoletonta kerrostaloasumista täällä. Sauna oli minulle tärkeä juttu, sellainenkin tästä löytyy.

Ajatus on, että tästä ei enää muuteta kuin senioriasuntoon tai palvelutaloon. Nähtäväksi jää, pitääkö tämä päätös yhtä hyvin kuin politiikasta luopumiseni. Sen olen tehnyt ainakin puolenkymmentä kertaa, vihoviimeiseksi kun valmistuin teologian maisteriksi ja sain määräaikaisen papinviran Malmin seurakunnasta 2018. Vuosi sitten toukokuussa virka päättyi ja jäin eläkkeelle. Kesäkuussa minut valittiin Keravan kaupunginvaltuustoon. Ensi keväänä on eduskuntavaalit, joihin olen jo lupautunut ehdolle. Vaikealta vaikuttaa tämä luopuminen, kun tartunnan on kerran saanut.

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

Kirjasto. Kirjahyllystä löytyy niin maalaisliitto-keskustan historia kuin teologinen käsikirjasto viimeisimpään työhöni pappina. Tässä on noin kolmasosa kirjoistamme, isompi osa on kakkosasunnolla. Me olemme vielä kirjasukupolvea, aikanaan nämäkin metrit jäävät perillisten murheeksi.
Sänky. Tässä on vanhaa maalaisromantiikkaa. Tyttärenpoikamme Urho täytti juuri kolme vuotta. Odottelemme koska hän tulee yökylään. Täällä on päästä vedettävä sänky valmiina odottamassa ja toinen samanlainen löytyy parvekkeelta.

Kommentoi »