Tuulilasi

Tieyhtiö lahjoittaa suuren summan tieturvallisuuteen – "ensimmäinen kerta Suomessa"

1

Tieyhtiö Valtatie 7 Oy lahjoittaa 100 000 euroa koulumatkojen turvallisuuden parantamiseen Loviisassa, Pyhtäällä ja Kotkassa.
Kuvat Juha Juntto

Varoilla parannetaan kohteita, jotka kunnat ja koululaiset kokivat erityisen vaarallisiksi paikoiksi. Kunnat ja tieyhtiö allekirjoittavat lahjakirjat tänään maanantaina.

”Aloitimme lahjoituksen valmistelut tapaamalla vuoden 2013 lopulla kaikkien kuntien edustajia, poliisia, kouluja ja koululaisia. He toimivat neuvonantajina siinä, mihin lahjoittamamme varat tulisi käyttää”, kertoo Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen tiedotteessa.

Lahjoitetut turvallisuusjärjestelmät asennetaan nopeassa aikataulussa.

”Toimenpiteillä tähdätään ajonopeuksien alentamiseen sekä suojateiden havaittavuuden parantamiseen lasten ja nuorten kulkureittien varrella. Lisäksi lahjoitamme kuntien koululaisille heijastimia syksyllä pimenevien aamujen varalle”, kertoo Kouvalainen.

Tieyhtiö Valtatie 7 Oy toimii elinkaarimallilla toteutettavan E18 Koskenkylä–Kotka-moottoritien palveluntuottajana. Tieyhtiön omistajat ovat Meridiam Infrastructure, Ilmarinen, Destia Oy ja YIT Rakennus Oy.

”Ajatus lahjoituksesta syntyi omistajiemme aloitteesta, ja tämä lienee ensimmäinen kerta Suomessa, kun tieinfraa parannetaan hyväntekeväisyysvaroin”, Kouvalainen toteaa.

500 koululaista kirjoitti vaaranpaikoista Pyhtäällä

Pyhtäällä Huutjärven koulun oppilaat kertoivat koulureittinsä vaaranpaikoista ja ehdottivat, mitä paikkoja pitäisi parantaa.

”On tärkeää, että koulureitin turvallisuutta ja vaaranpaikkoja tarkastellaan oppilaan näkökulmasta. Turvallisuushan on myös henkilökohtainen kokemus. On hienoa, että tässä projektissa vetäjät huomioivat jokaisen Huutjärven koululaisen mielipiteen ja kokemuksen, näin koulureitin turvallisuus paranee juuri niissä kohdissa, missä turvallisuus on kyseenalaistettu. On upeaa, että lahjoitus kohdistuu suoraan koululaisten arkeen”, kertoo Huutjärven koulun rehtorin Sari Hakulinen.

Pyhtäällä vaaranpaikkoja parannetaan seuraavasti: Hirventien ja Huutjärventien risteyksiin asennetaan kaksi suojatien varoitusjärjestelmää, Hirventien ja Lökörentien risteykseen asennetaan suojatien varoitusjärjestelmä, Hirventien päiväkodin kohdalle suojatien varoitusjärjestelmä sekä Huutjärventien ja Kiviniementien suojateille asennetaan varoitusjärjestelmät.

”Ilman lahjoitusta kyseisiä liikenneturvallisuuteen liittyviä parannuksia ei välttämättä olisi saatu toteutettua. Suojatie on paikka, jonka pitäisi taata jalankulkijoille ja pyöräilijöille turvallinen tien ylitys. Tämä toteutettava ratkaisu kiinnittää autoilijoiden huomion suojatiehen ja sen ylittäjään, jolloin saadaan todellista parannusta suojatien käyttäjien turvallisuuteen”, Pyhtään tekninen johtaja Janne Kaulio korostaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 18.8.2014