Apu

THL:n Mika Salmisen pääsiäistoive – Pysy kotona: ”Yritetään yhdessä välttää takaiskut nyt, niin pääsemme vapaammin kesälaitumille”

THL:n Mika Salmisen pääsiäistoive – Pysy kotona: ”Yritetään yhdessä välttää takaiskut nyt, niin pääsemme vapaammin kesälaitumille”
Rajoitukset ovat hillinneet epidemiaa, mutta vaara sen ryöpsähtämisestä on edelleen olemassa.
Julkaistu: 31.3.2021
Pääsiäinen kannattaa viettää tällä kertaa kotikulmilla, omassa lähipiirissä. Tällaisen viestin lähettää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.
Edelleen hankalana jatkuvan koronavirusepidemian vuoksi kaikkia sosiaalisia kontakteja pitäisi vähentää tai ainakin välttää muiden kuin omaisten tapaamista. Aiemmin asetetut rajoitukset ovat hillinneet epidemiaa, mutta vaara sen ryöpsähtämisestä on vieläkin olemassa.
Avun mennessä painoon koronavirus- epidemian hillitsemiseksi mahdollisesti aloitettavat liikkumisrajoitukset olivat vielä eduskunnan käsittelyssä, eikä niiden tarkasta sisällöstä ollut varmuutta. Viime viikon lopulla näytti kuitenkin siltä, etteivät rajoitukset tulisi voimaan vielä pääsiäiseksi. Joka tapauksessa THL kehotti nykyisessä tilanteessa pidättäytymään vapaa-ajan matkustamisesta.
"Nyt olisi turvallisinta pysytellä oman lähipiirin seurassa ja poissa after ski -riennoista."
Mika Salminen, THL

Mikä on oikeasti välttämätöntä?

– Toivon, että ihmiset pohtisivat kaksi kertaa, onko lomailu muualla Suomessa kuin kotipaikkakunnalla tai omalla mökillä juuri tänä pääsiäisenä aivan välttämätöntä. Koronatilanne on erityisesti eteläisessä Suomessa ennätyslukemissa, ja ryhmämatkoihin, joita varten kerätään isompi kaveriporukka kokoon, liittyy merkittävä taudin leviämisen riski, THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen sanoo.
THL muistuttaa, että tartuntatautilääkärin eristykseen tai karanteeniin määräämä ihminen ei saa lähteä pääsiäisenäkään lääkärin määräämästä eristys- tai karanteenipaikasta.
Ulkona koronavirustartunnan riski on pieni, joten pääsiäisenäkin liikuntaa ja retkeilyä voi harrastaa. Ulkona voi vaikka virpoa, mutta tämäkin puuha kannattaa THL:n mukaan pitää perhepiirissä.
– Nyt olisi turvallisinta toimia niin kuin useimmat hienosti vuodenvaihteen ja hiihtolomien aikaan tekivät eli pysytellä oman lähipiirin seurassa ja poissa after ski -riennoista. Yritetään yhdessä välttää takaiskut kevään aikana, niin pääsemme kaikki vapaammin kesälaitumille, THL:n Salminen kannustaa.
1 kommentti