Tuulilasi

Thierry Bollore korvaa Carlos Ghosnin Renaultilla: “Hallinto on nyt vakaalla pohjalla”


Renaultin operatiivinen johtaja Thierry Bollore nimitettiin väliaikaisesti Carlos Ghosnin tilalle yhtiön pääjohtajaksi. Vaikka hän on suhteellisen tuore kasvo Renaultilla, hänellä on vahva tuki Ranskan hallitukselta, joka omistaa 15 % Renaultista.
Kuvat All Over Press

Ghosn nimitti 55-vuotiaan Bolloren yhtiön kakkosmieheksi helmikuussa. Kun Ghosn pidätettiin Japanissa epäiltynä väärinkäytöksistä, Bolloren nimi nousi heti esiin. Hän oli isossa roolissa jo silloin, kun Ghosnin viisivuotisstrategia Drive the Future esiteltiin viime syksynä. Kesäkuussa hän puolestaan kertoi yhtiön vuotuisessa tapaamisessa talousluvuista, mikä on ollut aiemmin Ghosnin tehtävä.

Bollore on hoidellut Renaultilla myös isoja ikäviä asioita, kuten tuotannon lopettamisen Iranissa kesällä sekä Renaultin puolustamisen dieselpäästöjen manipulointisyytöksiin.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire esitteli Bolloren keskiviikkona Renaultin väliaikaisena pääjohtajana.

”Renaultin hallinto on nyt vakaalla pohjalla, mikä takaa sen, että Renault jatkaa toimintaansa yhtenä Ranskan teollisuuden jalokivenä”, Le Maire julisti.

Bollore siirtyi Renaultille vuonna 2012 tuotantojohtajaksi. Operatiiviseksi johtajaksi hänet nimitettiin tänä vuonna 19. helmikuuta.

Julkaistu: 22.11.2018