Tuulilasi

Testissä uusi Nissan Qashqai – kovan paikan edessä


Odotukset uutta Nissan Qashqaita kohtaan ovat suuret niin asiakkailla, myyntiverkostolla kuin automediallakin.
Kuvat Vesa Eskola

Paine johtunee suurimmaksi osaksi siitä, että vanhan mallin myyntiluvut ovat olleet viime vuosina hurjia: Qashqai on keikkunut Suomen myydyimpien autojen listan kärjessä. Lisäksi kilpailu on koventunut melko lailla. Mutta kun puhutaan vain autosta eikä kuluttajakäyttäytymisestä, edeltäjästä parantamisen ei pitäisi olla mikään Amerikan-temppu.

Qashqain menestys on ollut hieno tarina, sillä auto lähti mallina täysin tyhjästä. Citymaasturimaisia ominaisuuksia alemman keskiluokan henkilöautoon yhdistelevä cross-over upposi suomalaisiin hyvin, varsinkin kun hinta oli järkevä. Konsepti on siis kohdallaan.

Ensimmäisen sukupolven Qashqai tuli markkinoille alkuvuonna 2007, ja facelift tehtiin vuonna 2010. Vuonna 2008 tarjolle tuli seitsenpaikkainen Qashqai+2 -versio.

Seitsemän vuoden jälkeen olikin jo uuden mallin aika. Toisen sukupolven versio on ottanut maltillisen kasvupyrähdyksen ja saanut selkeästi tuoreita muotoja. Pituutta on tullut lisää 62 mm, josta 16 mm on uponnut akseliväliin. Leveys on kasvanut 23 mm ja kokonaiskorkeus pienentynyt 16 mm.

Lue Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Tekna 2WD 6MT:n kattava testi Tuulilasin 20.3. ilmestyvästä numerosta 4/2013.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 19.3.2014