Tuulilasi

Teslan vaikeudet eivät hetkauta tilaajia: ”Haluan Model 3:n vaikka se kestäisi puoli vuotta”Teslan vaikeudet eivät hetkauta tilaajia: ”Haluan Model 3:n vaikka se kestäisi puoli vuotta”

Teslan Model 3:n valtavat tuotantohankaluudet eivät ole saaneet auton tilanneita kuluttajia perumaan tilauksiaan.
Kuvat Tesla

Tesla pystyy valmistamaan nyt vain muutaman sata autoa viikossa, kun sen tavoite on päästä 5000 auton viikkotahtiin linjastoillaan. Tämä tavoite on siirretty ensi vuoden alkuun. Se tarkoittaa sitä, että autojen toimitukset tilaajille viivästyvät rajustikin.

Teslan haluaville se ei tunnu olevan iso ongelma. Bloomberg otti yhteyttä 20:een Teslan Model 3:n tilanneeseen henkilöön, eikä yksikään heistä ollut peruuttanut tilaustaan. Otanta on toki pieni, mutta kertoo silti kuluttajien halusta saada juuri Model 3.

”Haluan Model 3:n, vaikka joutuisin odottamaan sitä puoli vuotta pidempään. Mielestäni viivästys on vain hyvä asia, se tarkoittaa varmasti sitä, että Tesla pystyy tekemään erittäin laadukkaan auton”, yksi varauksen tehneistä, Brian Lawley, kertoi Bloombergille.

CNBC:n mukaan Bernsteinin analyytikko Toni Sacconaghi kokeili jokin aika sitten Teslan putkesta tullutta Model 3:a ja pettyi pahasti.

”Pääsin ajamaan kahdella demoautolla ja ne olivat kyllä odotuksiin nähden surkeita. Jos Tesla ei pysty tekemään mallistaan tämän parempaa, pelkään pahoin, että se tulee vaikuttamaan varsin negatiivisesti yrityksen brändiin”, Sacconaghi sanoi.

Nomuran analyytikko Romit Shah on eri mieltä.

”Teslan tilaajille nimenomaan tämä brändi on se intohimo. Ja kaikkein innokkaimpia tuntuvat olevan ne, jotka eivät ole aikaisemmin Teslaa omistaneet. Brändi on niin vahva, mielestäni vain iPhone yltää samaan”, Shah arveli. 

Julkaistu: 14.11.2017